Fitch’ten “Faizi sabit tutun” çıkışı

Fitch’ten “Faizi sabit tutun” çıkışı

Fitch, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz oranlarını 2025 yılına kadar sabit tutmasını ve tahvil alımlarını ise en az 2024’e kadar sürdürmesini beklediğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Faiz oranlarını 2025 yılına kadar sabit tutmasının ve tahvil alımlarına ise en az 2024 yılına kadar devam etmesinin beklendiğini açıkladı.

Euro bölgesinin halihazırda bazı geçici Enflasyonist baskılar yaşadığını belirten Fitch yetkilileri, orta vadeli enflasyon görünümünün ise zayıf kalmayı sürdürdüğünü vurguladı.

FAİZ BASKILARI GÜÇSÜZ

Avrupa Merkez Bankası’nın yüzde 2’lik simetrik enflasyon hedefine ilişkin fiyat baskılarının 2025 yılına kadar faiz artışlarında etkili olabilecek kadar güçlenmesinin beklenmediğinin ifade edildiği açıklamada, “Avrupa Merkez Bankasının kilit faiz oranları 2025'e kadar değişmeyecek ve tahvil alımı en az 2024'e kadar devam edebilir." İfadeleri yer aldı.

Öte yandan ECB son toplantısında faiz oranlarını değiştirmeme kararı almıştı. Politika faizini sıfırda bekleten ECB, mevduat faizini yüzde eksi 0,50 ve marjinal fonlama faizini de yüzde 0,25 olarak sabit tutmuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz