Fitch, Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti

Fitch, Türkiye'nin büyüme beklentisini yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin büyüme beklentisini yüzde 6,3'ten yüzde 7,9'a yükseltti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'de ortalama yıllık enflasyonun gelecek yıllarda düşüş göstereceği aktarıldı. Gelecek yıl için yüzde 14,6 olarak öngörüldüğü yıllık enflasyonun 2023 yılında ise yüzde 11,8 olacağı tahmin ediliyor.

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu "BB-" olarak sabit tutarken kredi notu görünümünü ise "durağan" olarak teyit etti.

EKONOMİDE İYİLEŞME SİNYALLERİ

Fitch'ten yapılan açıklamada Türkiye için bu yılki Büyüme beklentisinin arttığı duyuruldu. Özellikle yılın birinci çeyreğindeki güçlü performansın ardından yüksek devir etkisi ve ekonomik faaliyette devam eden direnç nedeniyle yüzde 6,3 olan önceki büyüme beklentisini yüzde 7,9'a yükseltildiği belirtildi.

Bu yılın ikinci yarısında ise iç talepteki yavaşlamanın güçlü ihracat ve turizm sektöründeki toparlanma ile dengeleneceği aktarılan açıklamada, ülke ekonomisinin 2022 yılında yüzde 3,5 büyümesinin beklendiği ifade edildi.

Cari açığın ise daraldığı bildirilen açıklamada Fitch, bu yılın ikinci yarısında turizm gelirlerindeki iyileşmeyle cari açığın 2021'de gayrisafi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 3'üne gerileyeceği belirtildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz