Fırıncılardan şok açıklama! Ekmek fiyatlarına yeni zam geliyor

Fırıncılardan şok açıklama! Ekmek fiyatlarına yeni zam geliyor

Türkiye’de giderek artan pahalılık ortamında ekmek fiyatları da zam üstüne zam aldı. Fırıncılar, un fiyatlarının son birkaç ayda yüzde 100’ün üzerinde artması sebebiyle ekmeğe yeniden zam yapılacağını söyledi…

Türkiye’de yüksek enflasyon, gıda fiyatlarında da etkisini hissettirmeye başladı. Gıda kaleminin en başında yer alan ekmek fiyatı son dönemde Zam üstüne zam almasıyla dikkatleri çekti. Fırıncıların yaptığı son açıklamalar ise vatandaşları tedirgin etti. Fırıncılar, ekmek fiyatlarına ocak ayından itibaren zam yapılabileceği sinyalini verdi.

Türkiye’de un fiyatlarının son aylarda yüzde 100’den fazla zamlanması, ekmeğin maliyetini de artıran en önemli sebep oldu. Fırıncıların maliyetlerinin artmasından dolayı 2.5 TL olan ekmek fiyatına zam yapılarak 3.5 liradan satış başlamıştı. Yılbaşından itibaren 2.5 liradan satılan ekmeğe zam yapılması bekleniyor.

Yılbaşında Ekmeğe Zam Bekleniyor

İstanbul’da 230 gram ekmek 2.5 liradan satılırken, bazı fırınların ekmek fiyatını yükseltmesi dikkatlerden kaçmadı. Fiyat artışı yapan fırınlar, ekmeği 3.5 liradan satmaya başladı. Öte yandan hala ekmeği 2.5 liradan satan fırınlar ise yılbaşında zam yapılmasını bekliyor.

Ekmeğin bazı ilçelerde 3 lira olduğuna dikkat çeken fırıncı Yaşar Sandal şunları söyledi: Hatta 3,5 lira yapanlar bile oluyor. Bu fiyata satanlar zarar etmemek için satıyorlar. Şu anda ekmeği 2,5 liradan satıyoruz ancak zarar ediyoruz. Un fiyatlarında bir artış söz konusu, devletimizden bununla ilgili bir denetleme yapmasını bekliyoruz. Yılbaşında ekmeğin 3,5 lira olmasını bekliyoruz”

Ekmek Satışları Azaldı

Türkiye’de giderek artan enflasyon ile birlikte gıda fiyatları da ciddi oranda zamlanmaya başladı. Ekmeğe yıl başında zam bekleyen fırıncılar, ekmek satış rakamları hakkında da dikkat çekici açıklamalar yaptı. Fırıncı Yaşar Sandal, ekmek fiyatının artmasından dolayı günlük satışlarda azalmalar meydana geldiğini söyledi.

İstanbul’da fırıncılık yapan Yaşar Sandal “5 ay önce ekmek 2 lirayken, üç bin ekmek satıyordum. Şimdi ekmek 2,5 lira oldu, günde 2 bin ekmek yapıyorum” açıklamasında bulundu. Ekmek fiyatına ocak ayından itibaren zam yapılması beklenirken un fiyatlarındaki artışın daha kaç ay süreceği ise merak konusu oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz