Fırıncılar Odası: Ekmeğe zam kaçınılmaz

Fırıncılar Odası: Ekmeğe zam kaçınılmaz
NotHaber

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin artan maliyetleri gerekçe göstererek “Ekmeğe zam kaçılmaz” dedi.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, ekmeğe zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi. Yapılacak zam oranının ise yüzde 20 ila 25 olacağını belirtti. Başkan Çetin, Ekmek zammına gerekçe olarak artan maliyetleri gösterdi. Doğalgaz ve elektriğe kısa süre önce yapılan zammın maliyetleri arttırdığına dikkat çeken Çetin, “Elektriğe yüzde 15, doğalgaza ise yüzde 12 zam yapıldı. İstanbul’daki fırın ocaklarının yüzde 95’inin enerji kaynağının doğalgaz ya da elektrik” dedi.

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI: 45 GÜNDE UNA YÜZDE 25 ZAM GELDİ

Un fiyatlarındaki artışa da değinen Çetin, “Son 45 gün içinde un fiyatları da yüzde 25 oranında arttı. Hükümetten un fiyatlarını revize etmesini talep ediyoruz” diye konuştu.Unun genel maliyetler içindeki payını da hatırlatan Çetin, "Un maliyetimizin yüzde 35’ini oluşturuyor. Una zam demek ekmek maliyetlerinin yüzde 35’ni artması demek. Ekmek fiyatlarının otomatik olarak yeniden ayarlanması gerekiyor” dedi.

Maya fiyatlarında da şikayetçi olan Fırıncılar Odası Başkanı Çetin “Dört yıl önce kilosu 30 lira olan maya bu yıl 120 liraya satılıyor” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz