Fed'in açıklamasının ardından kripto paralar çakıldı

Fed'in açıklamasının ardından kripto paralar çakıldı

ABD Merkez Bankası yöneticisinden gelen kripto piyasaların büyük oranda dolandırıcı olduğu yorumu gündeme bomba gibi düştü. İddianın arından kripto paralarda son durum eksi yönlü oldu.

ABD Merkez Bankası Fed'in Mineapolis Başkanı Neel Kashkari, kripto para piyasasının dolandırıcılıktan ibaret olduğu yönünde bir açıklama yaptı. Kashkari, "Beş veya altı yıl önce kripto ve Bitcoin konusunda daha iyimserdim ancak şu an gördüğüm kadarıyla, bu piyasanın yüzde 95 dolandırıcılık, gürültü ve kafa karışıklığı." şeklinde konuştu.

Kashkari'nin sözlerinin ardından düşüşe geçen kripto piyasasında bu ivmenin uzun sürmesi beklenmiyor. Uzmanlara göre kısa süre içerisinde piyasalarda toparlanma hareketleri gözlemlenebilir.

"YASADIŞI FAALİYETLER KRİPTO İLE FONLANIYOR"

Kuzeybatı Pasifik Bölgesel Ekonomi Yıllık Zirvesi’nde konuşan Kashkari, bazı kripto para birimlerini ponzi sistemine benzeterek "Yasadışı faaliyetlerin fonlanması dışında herhangi bir kullanımlarını görmedim" dedi.

Konuşmasının devamında ise Kashkari, "Senin kendi Bitcoin’ini yaratmaman ya da benim kendi Bitcoin’imi yaratmamam için hiçbir engel yok. Ben buna Neelcoin diyeceğim” sözleri ile kripto para teknolojisi ile dalga geçen Kashkari, “Yaratılmış bu çöp paralardan binlercesi var” dedi. “Bazıları tam bir dolandırıcılık, Ponzi planları. İnsanları para yatırmaları için kandırıyorlar ve ardından kurucular onları soyuyor." ifadelerini kullandı.

KRİPTO PARALARLA İLGİLİ GÖRÜŞ FARKLILIKLARI VAR

ABD'li ekonomi yöneticilerinin kripto paralarla ilgili yaptığı yorumlar arasında farklılık gözlense de genellikle sabitkoin ve dijital para birimi gibi konularla ilgili olduklarını açıklıyorlar.

Fed Başkanı Jerome Powell'in geçtiğimiz haftalarda sabitkoinlerin finansal sistemin önemli bir parçası olabilmesi için daha fazla düzenlemeye gerek duyulduğunu açıklaması, kripto piyasasında hareketlilikler yaşanmasına neden olmuştu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ise yakın tarihte yaptığı açıklamada, "Düzenleyicileri bir araya getirmek, kullanıcılar, piyasalar veya finansal sistem için oluşturabilecekleri riskleri azaltırken, sabitkoin potansiyel faydalarını değerlendirmemizi sağlayacak." ifadelerini kullanmıştı.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Kripto para piyasasında son günlerde bir yükseliş trendi yaşanırken ivmenin yönü bugün tersine döndü. Gün içinde 44 bin 200 dolar seviyesine kadar düşen Bitcoin, an itibarıyla 45 bin dolar bandında seyrediyor. Geçtiğimiz günlerde 46 bin dolar sınırını aşarak 48 bin seviyelerine ulaşan BTC, geçen aya göre yüzde 40 ve yılın başına göre yüzde 54 değer kazanmış durumda.

Son günlerde açıkladıkları güncellemeler ile yükselişe geçen bir diğer kripto para birimi Ethereum ise yaşananların ardından 3 bin dolar seviyelerine kadar geriledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz