Evergrande krizi büyüyor! Şimdi de Fantasia

Evergrande krizi büyüyor! Şimdi de Fantasia

Çin’de gayrimenkul krizi büyüyerek devam ediyor. Evergrande sorunu çözüme kavuşmadan bir başka emlak şirketi Fantasia da borçlarını ödeyemedi.

Çinli gayrimenkul devi Evergrande’ın iflasın eşiğinde olmaya devam ettiği kriz ortamında, krizin diğer şirketlere sıçramasından korkulurken bir başka inşaat şirketi Fantasia da borçlarını ödeyemediğini duyurdu.

Çinli emlak geliştirme şirketi Fantasia Holdings Group Co., dolar cinsi tahvili için gereken yaklaşık 206 milyon dolarlık borcun ödemesini gününde yapamadı.

SORUN YOK DEMŞİTİ

Fantasia, 20 Eylül’de yaptığı açıklamada yeterli işletme sermayesine sahip olduğunu ve likidite sorunu yaşamadığını açıklamıştı.

Şirket, pazartesi günü geç saatlerde yaptığı bir açıklamayla 205 milyon 700 bin dolar tutarındaki tahvilin geri ödemesini gerçekleştiremediğini duyurdu. Önceki açıklamadan kısa süre sonra ödeme gününü kaçıran Fantasia’nın aralık vadeli diğer bir tahvili 30 sent değer kaybetti.

FİTCH NOTUNU KIRDI

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Pazartesi günü Fantasia’nın kredi notunda sert bir düşüş yaparak yatırım yapılabilir seviyenin altı olan CCC-‘ye indirdi.

S&P Global Ratings de şirketin önümüzdeki birkaç haftalık dönemde bir ödeme planı uygulayamayabileceğine ilişkin risklerin arttığını belirterek 29 Eylül’de şirketin kredi notunu B’den CCC’ye düşürmüştü. Ayrıca Moody’s İnvestors Sevice de Fanstaisa’nın notunu bir basamak aşağı çekerek B3 seviyesine düşürmüştü.

Öte yandan Fantasia, geçen hafta 100 milyon dolarlık özel tahsisli tahvilin ana para ve faiz ödemesini gerçekleştirdiğini duyurarak her şey yolunda mesajı vermişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz