Evergrande krizi bir şirkete daha sıçradı

Evergrande krizi bir şirkete daha sıçradı

İflasın eşiğine gelen Evergrande’ın ardından, Çinli Sunac da likidite sorunu yaşayarak yerel yöneticilerden finansal destek istedi.

Çin’de likidite sorunu yaşayan Evergrande’ın ardından, Sunac da Çin gayrimenkul sektöründeki krize sürüklenen şirketler arasında yerini aldı. Ülkedeki konut sektöründe yaşanan sorun giderek büyüyor.

“BÜYÜK BİR BASKIYLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Hong Kong borsasında işlem gören Sunac, konut talebindeki düşüş sonrasında Shaoixing’deki yerel yöneticilerden finansal yardım istedi. Konut piyasasının neredeyse durma noktasına geldiği ülkede şirket yöneticileri, yerel yönetime “Büyük bir baskıyla karşı karşıyayız” diyerek yardım istediği bir mektup kaleme aldı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE SORUN BÜYÜYOR

Uzmanlar, Çinli gayrimenkul devi Evergrande’ın ardından Sunac şirketinin de düştüğü Likidite krizi, ülkede borç içerisinde bulunan inşaat sektörünün krizden ne derece etkilendiğini bir göstergesi olarak yorumluyor. Analistlere göre Evergrande krizi ne şekilde sonuçlanırsa sonuçlansın, Çin’deki konut fiyatları ciddi derecede düşecek.

EVERGRANDE İNCELEMEYE ALINDI

Çin İskan Bakanlığı, iflasın eşiğindeki inşaat devi Evergrande’ın hesaplarını incelmeye aldı. Bakanlık, geçtiğimiz ay harekete geçerek Evergrande’in emlak projeleri için ayrılan fonları emanet hesaplara alıp denetlemeye başladı.

Bakanlıktan ve Evergrande tarafından konuya ilişkin bir açıklama henüz gelmese de uzmanlar, denetleme kapsamında Evergrande’ın söz konusu hesaplardaki kaynaklarının projelerin tamamlanmasında kullanılmasının sağlanacağını düşünüyor.

Hesaplardaki kaynakların öncelikli olarak proje teslimatını sağlamak için kullanılacağı, tedarikçilerin ödemeleri gibi çeşitli işlemler için ise devlet onayı gerekeceği belirtildi. Bazı şehirlerdeki yerel ofislerin de şimdiden alınan önlemleri uyguladığı ifade edildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz