Esnaftan nüfusa göre market talebi

Esnaftan nüfusa göre market talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına ilişkin kural getirilmesini istedi. TESK Başkanı Palandöken, marketler için eczanelere uygulanan nüfus oranı kuralını örnek gösterdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Perakende Yasası’na ilişkin bir açıklama yaptı. Palandöken, marketlerin şube sayısı ve açılış konumlarına düzenleme getirilmesi gerektiğini belirtti.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada “Marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesi esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışlar yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşın cebi de rahatlayacaktır” ifadelerine yer verdi.

“REKABET GÜCÜ KALMADI”

Esnaf ve sanatkarların marketlere karşı rekabet gücünün giderek azaldığını belirten Palandöken, Perakende Yasası’na ilişkin çalışmaların ivedilikle tamamlanmasını beklediklerini aktardı.

Esnafın her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayan Palandöken, “Perakende sektörünün sadece gündeme gelmesi, çalışmaların yapıldığına dair haberlerin çıkması bile çok tartışılan gıda fiyatlarında durgunluğa sebep oluyor” cümlelerini kullandı.

MARKETLER İÇİN ECZANE ÖRNEĞİ

Marketlerin şehir dışında açılmasının esnaflar için büyük önem taşıdığını belirten Palandöken, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Aynı eczanelerde olduğu gibi nüfusa oranlamaya göre açılmalı. Marketlerin şube sayıları ve açılış konumlarına kural getirilmesi esnafımız açısından haksız rekabet ortamının son bulmasını sağlarken, fiyatlardaki artışlar yerine istikrarlı bir döneme girileceği için vatandaşın cebi de rahatlayacaktır. Aynı zamanda kırtasiye ürünü kırtasiyeci esnafından, beyaz eşya ürünleri beyaz eşyacıdan, sebze meyveler manavdan, et kasaptan alınacak. Herkesin kendi işini yapması, esnaf için de vatandaş için de olumlu sonuçlar doğuracak.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz