Esnafın gözü perakende yasasında

Esnafın gözü perakende yasasında

Küçük işletmeleri koruyacak perakende yasası neredeyse hazır. Son düzenlemelerin yapıldığı kanun tekliği yakında Meclis’e sunulacak. Teklifle alışveriş merkezlerine ve zincir marketlere yönelik adımlar atılması planlanıyor.

Küçük işletmeleri korumaya yönelik hazırlanan Perakende Yasasında sona yaklaşıldı. Nihai halinin verildikten sonra Meclis’e sunulacak yasa teklifi, alışveriş merkezlerine ve Zincir marketlere ilişkin adımlar barındıracak.

Teklifle küçük esnaf korunacak, alışveriş merkezleri her yere açılamayacak, zincir marketlerin her ürünü satmasına müsaade edilmeyecek.

Yasa tasarısına göre iki alışveriş merkezi arasında en az 5 kilometrelik mesafe bırakılacak.

PALANDÖKEN’İN ECZANE ÖNERİSİ KARŞILIK BULDU

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği eczane önerisi, yasa tasarısında karşılık buldu. Düzenlemeyle birlikte bir yere market açılmadan önce oranın nüfus yoğunluğu dikkate alınacak.

Küçük esnafı korumak amacıyla zincir marketlerin pazar günleri saat 11.00’den önce açılamayacağı belirtilen yasa tasarısında ayrıca zincir gıda marketlerinde sigara, mobilya, cep telefonu ile elektronik ve beyaz eşya satışlarının yasaklanması planlanıyor.

“ESNAFIN İŞ POTANSİYELİ ARTACAK”

TESK Başkanı Palandöken, yasa tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Esnafa en önemli şey burada perakende yasasından sonra mesafe kuralları, açma kapama saatleri. Böylece esnafın iş potansiyeli artacak” şeklinde konuştu.

Öte yandan düzenleme ile zincir mağazaların geleneksel perakende işletmelere olumsuz etkilerinin azaltılması hedefleniyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz