Esnaf kefalet kredisi üst limiti ne kadar?

Esnaf kefalet kredisi üst limiti ne kadar?

Yapılan son değişikliklerle esnaf kefalet kredisi üst limiti belirlenmiştir. Esnaf kefalet kredisi limitleri, başvurusu ve özellikleri bilgileri sizlerle...

Esnaf kefalet kredisi üst limiti, yapılan son düzenlemeler ile 200 bin TL olarak belirlenmiştir. Her esnaf belirlenmiş olan esnaf kefalet kredisi üst limiti tutarından yararlanamamaktadır. Esnafların talep edebileceği kefalet kredisi miktarı, çalıştıkları sektöre göre değişiklik göstermektedir.

Esnaflar işyerleri ya da işyerlerinde kullanmak üzere alacakları taşıtlar için yatırım kredisi kullanabilmektedirler. Esnafların ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile verilen yatırım kredisinin üst limiti 500 bin TL olarak belirlenmiştir.

Esnaf Kefalet Kredisi Nedir?

Esnaf kefalet kredisi, ülkemiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren esnafların ya da diğer sanatkarların ticari faaliyetlerini desteklemek amacı ile sanatkarlara ve esnaflara Halk Bankası aracılığı ile verilen kredidir. Esnaf kefalet kredisi, diğer kredilere göre daha düşük faiz oranlarına sahiptir. Halk Bankası kredi desteğini devlet ile iş birliği sayesinde vermektedir.

Esnaf Kefalet Kredisine Nasıl Başvurulur?

Esnaf kefalet kredisi başvurusu yapabilmek için çeşitli belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Esnaf kefalet kredi başvurusu için hazırlanması gereken belgeler şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı
  • Bordosu olan iki kefil
  • İpotek edilebilecek olan malların tapu belgesi
  • Esnaf sicil belgesi
  • Bankadan alacakları kredi desteği ile dükkân satın almak isteyen esnaflar için dükkân tapu belgesi
  • Bankadan alacakları kredi desteği ile araç satın almak isteyen esnaflar için ruhsat belgesi

Esnaf kefalet kredisinden yararlanmak isteyen kişilerin, yukarıda belirtilmiş olan belgeleri hazırlayarak ilgili banka şubesine bizzat başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvurunun onaylanması halinde banka yetkilileri kişiyi arayarak konu ile ilgili bilgilendirir ve kredinin hesaba aktarılması sağlanır.

Kişi eğer daha önceden bankaya bizzat giderek kredi başvurusunda bulunmuş ve sistemde kendi adına bir kayıt oluşturmuş ise bir dahaki başvurularda bankaya gitmesine gerek yoktur.

Esnaf Kefalet Kredisine Kimler Başvuruda Bulunabilir?

Esnaf kefalet kredisine başvuracak kişiler, orta büyüklükte ve küçük büyüklükte işletme sahipleri ve vergi levhası aracılığı ile hizmet sunan diğer işletme sahipleridir.

İşletme sahiplerinin esnaf kefalet kredi başvurusu, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri’nin gerçekleştirmiş olduğu toplantı aracılığı ile değerlendirilerek, kimlere kredi desteği verileceği belirlenir.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz