Erdoğan, kurumlar vergisinin oranlarını açıkladı

Erdoğan, kurumlar vergisinin oranlarını açıkladı
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ve gelecek yıllarda uygulanacak kurumlar vergisinin oranını açıkladı

Kabine toplantısı sonrası ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurumlar Vergisi oranlarına değindi. Salgının etkilerini azaltmak hedefiyle kurumlar vergisini bu yıl yüzde 25 oranında uygulayacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gelecek yıl kurumlar vergisini yüzde 23 olarak uygulayacağız. 2023'ten itibaren ise kurumlar vergisini yüzde 20 seviyesine indiriyoruz" diye konuştu.

ERDOĞAN: KDV ORANI EN DÜŞÜK OECD ÜLKESİYİZ

Türkiye’deki KDV oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Tüm işlemlerde KDV oranının yüzde 18 olduğunu varsaydığımızda, OECD ülkeleri arasında KDV oranı en düşük ikinci ülkeyiz. Sosyal amaçlarla yüzde 8 ve yüzde 1 şeklinde iki indirimli oran daha uyguluyoruz. Ortalama KDV oranımız yüzde 14'e geriliyor. Bu durumda KDV oranları açısından OECD ülkeleri arasında en düşük orana sahip ülke oluyoruz" şeklinde konuştu.

“ENFLASYONLA MÜCADELE BİR TAKIM OYUNU”

Öte yandan yüksek Enflasyonla mücadelenin takım oyununu gerektirdiğini hatırlatan Erdoğan “Merkez Bankamız bu sorunu çözmekte kararlı bir yaklaşıma sahiptir” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz