Erdoğan: Enflasyonu ve faizi tek haneli rakamlara indireceğiz!

Erdoğan: Enflasyonu ve faizi tek haneli rakamlara indireceğiz!
NotHaber

AK Parti Grup Toplantısı'nda ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyonu ve faizi tek haneli rakamlara indirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyonun bir miktar arttığını, enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirmekte kararlı olduklarını söyledi.

Faizleri de tek haneli rakamlara indireceklerini belirten Erdoğan, Türk ekonomisinin nice büyük başarı hikayelerine imza atacağını söyledi. Ekonomi Reform paketinin bu başarı hikayesini daha yükseğe çıkaracak unsurlar içerdiğine dikkat çeken Erdoğan, reformları açıklanan takvime bağlı şekilde hayata geçireceklerini vurguladı.

“İHRACATTA TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI!”

Türkiye’nin Mart ayında ihracatta tüm zamanların rekorunu kırdığını hatırlatan Erdoğan, ilk çeyrekte ihracatın ithalatı karşılama oranının yüzde 82'ye ulaştığını belirtti. Bu sayede ticari açığın azalmasında önemli bir katkı geldiğini belirten Erdoğan, salgına rağmen turizm sektöründe de ümit verici bir rezervasyon talebiyle geldiğini ifade etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz