Enerji Bakanı Dönmez’den doğalgazda yeni müjde sinyali!

Enerji Bakanı Dönmez’den doğalgazda yeni müjde sinyali!
NotHaber

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, doğalgazla ilgili yeni müjdeli haberler için haziran ayını işaret etti.

Türkiye’nin en büyük Doğalgaz keşfinin yapıldığı Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası’nda arama-tarama çalışmaları devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, müjdeli haberlerin yakın zamanda geleceği sinyalini vererek “Haziran ayını bekleyin” diye konuştu.

YENİ REZERVLER EKLEYECEĞİZ

Bir televizyon kanalında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Dönmez, Sakarya Gaz Sahası’nın verimli bir alan olduğuna işaret ederek “Güney, kuzey ve batısında sismik verilere göre tekrar sondajlarımızı devam ettireceğiz. Sismik verilere bakarak ümidimiz devam ediyor. Bizim beklentimiz 405 milyar metreküp değil, her keşifte yeni rezervler ekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

AKDENİZ’DE TAVİZ YOK

Bakanlığın Akdeniz’de yürüttüğü çalışmalara da değinen Dönmez “Akdeniz’de son 3 yıldır yaklaşık 9 derin deniz sondajı yaptık. Burada haklarımız var, taviz vermek zorunda değiliz. Açtığımız bazı kuyularda gaz emaresi var. Uzmanlarımız her bir sondajdan sonra elde edilen verileri, sismik verilerle kontrol ediyorlar. Gaz emaresi görünen yerlerde birkaç sondajımız olabilir. Ümitliyiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz