Emekliye müjdeli haber! Çifte zam kapıda

Emekliye müjdeli haber! Çifte zam kapıda

Emekliler her geçen gün geçim zorluğu yaşarken, ekonomik olarak rahat bir nefes alabilecekleri müjdeli haber geldi. Emeklilerin gözü kulağı 2022 yılında yapılacak zamma çevrilmişken, memur emeklilerine zamma ilaveten yüzde 7.01 enflasyon farkı görüldü…

Türkiye’de milyonlarda emekliyi yakından ilgilendiren bir gelişme gündeme geldi. Memur emeklilerinin maaşına ek olarak enflasyon farkı yansıtılırsa Zam oranı değişecek. Bu oranla birlikte en düşük emekli maaşı da tahminlerde farklılık gösterdi. Bilindiği üzere emekli vatandaşlar yılda 2 kere maaşlarına zam alıyor. Ocak ve haziran aylarında yapılan bu zamlarda son 6 aylık enflasyon rakamları belirleyici oluyor. TÜİK’in açıklayacağı 2 veri ile bu enflasyon rakamları netleşmiş olacak. Net rakamlar bu verilerin ardından belli olacağı için emeklilerin gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerine kilitlendi.

Emeklilere Yüzde 6.72 Oranında Zam Göründü

TÜİK 2021 yılı son 4 aylık enflasyon verilerini duyurmuşu. Buna göre emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağının kesinleşmesi için 2 aylık veriye daha ihtiyaç var. SSK ve Bağkur emeklilerinin 4 aydan gelen zamları yüzde 6.72 oranında kaldı. Bu orana ek olarak kasım ve aralık enflasyon oranlarının eklenmesinden sonra emekli maaşları net olarak belli olacak. Memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 5 oranında zammın ardında yüzde 7.01 oranında enflasyon farkı verilecek.

Son 2 Aylık Enflasyon Verileri Bekleniyor

Her iki ay sıfır çıksa bile emekli maaşlarına yapılacak olan yüzde 6.72 oranında zam kesinleşti. Merkez Bankası yıl sonunda enflasyon tahminini yüzde 18.4 yapmasına bağlı kalarak 6 aylık enflasyon verisi 9.17 oranında olacak. Fakat enflasyon bu tahmini aşması halinde zam oranı daha da yüksek seviyelere çıkabilir.

Mevcut rakamlara göre memur emeklilerine yönelik 2 tahmin gündeme geldi. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren emekli maaşı hesaplanmasında bu tahminlerden biri yüzde 11.17 olurken diğeri yüzde 12.01 oldu. Bu rakamlara göre en düşük memur emeklisi maaşları 3.916 TL’ye yükselmiş olacak. Milyonlarca emekli vatandaşın gözü kulağı TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz