Emeklilere zam oranı netleşmeye başladı! TÜİK açıklaması emekli maaşlarında son durum

Emeklilere zam oranı netleşmeye başladı! TÜİK açıklaması emekli maaşlarında son durum

Türkiye’de milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren emekli maaş zammıyla ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Günden güne emekli maaş zammını bekleyen vatandaşlar için zam miktarı netleşmeye başladı. İşte 2022 yılında verilecek emekli maaşlarında son durum…

2022 yılına az bir zaman kala, gündemdeki en önemli konulardan biri de emekli maaşları oldu. Türkiye’de milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği Emekli Maaşı zamlarıyla ilgili olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşlarına alacakları 4 aylık zam oranı yüzde 6.72 oldu. İşçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin 6 ayda bir alacağı zam oranı, 6 ayın TÜFE oranı kadar artırılacak.

Aralık Ayı Enflasyon Rakamları Bekleniyor

Türkiye’de milyonlarca memur ve memur emeklisi vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeler arasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verileri de yer aldı. Toplu sözleşmelerde aldıkları zam oranı 6 aylık enflasyonun altında kalması halinde memur emeklilerine enflasyon farkı ödenecek. TÜİK rakamlarına göre temmuz ayından kasım sonuna kadar geçen sürede 5 aylık tüketici fiyatları endeksi, kümülatif olarak yüzde 7.47 oranında arttı.

Emekli maaşlarına yapılacak zammın netleşmesi için artık geriye sadece aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanması kaldı. TÜİK tarafından her ay açıklanan rakamlarla birlikte milyonlarca emeklinin 2022 yılında ne kadar emekli maaşı alacakları da kesinleşmiş olacak. Şimdi gözler aralık ayının aylık TÜFE oranlarının açıklanmasına çevrildi. Ocak ayında son enflasyon verilerinin de açıklanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Açıklama

Milyonlarca vatandaş, emekli maaşlarına yapılacak zam oranına kilitlenmişken konuyla ilgili açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Emekliler için 2022 yılında verilecek zam hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi: “Emekliler her zaman için bizim önceliğimiz içinde yer aldı. Onlara da önemli iyileştirmeler yapıldı, yapılmaya da devam edecek. Emekliler için eziyet olan fiş toplama mecburiyeti vardı. Vergi iadesi yerine, emekli aylıklarına yüzde 4-5 ilave yaptık. Emeklilere yılda 2 bin 200 kira bayram ikramiyesi veriyoruz. Ülkemizde 2002 yılında emekli sayımız 6,5 milyondu 2021 ekim itibarıyla 13,5 milyona emeklilerimizin sayısı ulaştı.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz