Emekliler maaş söylentilerine isyan etti! Asgari ücret zammı kadar zam istiyorlar

Emekliler maaş söylentilerine isyan etti! Asgari ücret zammı kadar zam istiyorlar

Son dönemde enflasyonun giderek artması sebebiyle tüm tüketim mallarına zam geldiğini söyleyen emekliler isyan etti. Emekli maaşlarına yapılacak zammı yetersiz gören emekli vatandaşlar, asgari ücrete yapılacak zam kadar talepte bulundu…

Türkiye’de hayat pahalılığının giderek artması, özellikle milyonlarca Emekli Maaşı ile geçinen vatandaşı zor duruma soktu. Son dönemde gıda kalemi başta olmak üzere testil, faturalar ve diğer harcamalara Zam üstüne zam geldi. Döviz kurunda yaşanan artışlarla birlikte enflasyonun artması, milyonlarca emekli maaş müşterisini zor duruma soktu.

Asgari ücret görüşmeleri devam ederken, emekliler de hayat pahalılığına karşı isyan etmeye başladı. “Zamlardan cebimiz delik deşik oldu.” diyen emekliler 2022 yılında emekli maaşına yapılacak zam oranı hakkında yeni bir talepte bulundu. Son gelen zamlarla geçim sıkıntısı yaşadığını öne süren emekli vatandaşlar, asgari ücrete yapılacak zam kadar, kendi emekli maaşlarına da zam yapılmasını talep etti.

Açlık Sınırı 3 Bin 600 Lira

Emekli vatandaşların bu enflasyon ve pahalılık koşullarında geçimini zar zor sağladıklarını dile getiren Türkiye Emekli Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru Tezbulur şunları söyledi: “Bizim yeni yıldan ve hükumetimizden beklentimiz, asgari ücretin yüzde 40 civarında artırılması ve emeklilere de bu oranda bir zam yapılmasıdır. Bütün beklentimiz, seyyanen zamla, maaşların önümüzdeki yılda refah seviyesine yükseltilmesidir.”

Emekli Maaş Zammında Dikkat Çeken Talep

Hayat pahalılığını ve emekli maaşlarına yapılan zammın yeterli olmadığını herkesin gördüğünü vurgulayan Tezbulur şunları söyledi: “Enflasyon sepetinden çıkartılıp, seyyanen zamma dönüştürülmesi lazım. Yani bizim devletten şu ânda önümüzdeki yıl için beklemiş olduğumuz en büyük şey budur. Şu ânda en düşük emekli maaşı, yeni emekli olan kişinin alacağı maaş 1580 lira civarında. Asgari ücretin yüzde 40 artırılması ile bu rakamın yani 1580 liranın emekliye ne kadar faydası olacaktır?”

Tezbulur ayrıca, resmi kurumlar tarafından açıklanan aylık enflasyon oranlarının 6 aylık toplamı kadar çıkan enflasyon oranının artık emeklilere yeteri kadar bir faydası olmadığını dile getirdi. Türkiye Emekli Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru Tezbulur, yılbaşında da emekliye ikramiye verilmesini talep etti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz