Emekli ve memur maaşlarında zamlar netleşti! 2022’de maaşlar ne kadar olacak?

Emekli ve memur maaşlarında zamlar netleşti! 2022’de maaşlar ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli ve memur, 2022 yılında maaşlara ne kadar zam yapılacağını merak ediyor. TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarından sonra maaşlar netleşmeye başladı. İşte 2022’de memur ve emekli maaşları…

2022 yılına az bir Zaman kala vatandaşların gündeminde maaşlara yapılacak zamlar yer alıyor. Türkiye’de milyonlarca memur ve emeklinin yakından takip ettiği 2022 yılı Ocak ayı zammı için geri sayım devam ediyor. TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon rakamlarının ardından yeni maaşlar için net rakamlar konuşulmaya başlandı. Vatandaşları heyecanlandıran gelişmeler yaşanırken, emekli ve memur maaşlarına yapılacak zammın kesinleşmesi için son 1 enflasyon verisinin daha açıklanması bekleniyor.

Milyonlarca vatandaş, “2022 yılında emekli ve memur maaşları ne kadar olacak?” sorusunun yanıtını araştırıyor. İnternet üzerinden yapılan araştırmalarda sık sık dile getirilen bu konu hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon verilerinin ardından, emekli ve memurlara yapılacak zam oranı netleşmeye başladı. Son 5 aylık enflasyon yüzde 10.48 olurken, memur ve memur emeklisinin zam ve enflasyon farkı ise yüzde 12.48 oranına çıktı.

Emekli ve Memur Maaş Zammında Son Durum

TÜİK tarafından açıklanan kasım ayı enflasyon verileri, milyonlarca vatandaş tarafından da yakından takip edildi. Buna göre son 5 aylık endeks değişimi yüzde 10.48 olarak belirlendi. Emekli ve memur maaş zammı için artık gözler aralık ayındaki enflasyon rakamlarına çevrildi. Aralık ayının enflasyon verileri de TÜİK tarafından açıklandıktan sonra milyonlarca memur ve emeklinin alacağı maaşlar netlik kazanacak. Fakat 5 aylık veriler zam oranıyla ilgili önemli ipuçları verdi ve maaşlar neredeyse netlik kazandı.

En Düşük Memur Maaşı 5.490 TL

Mevcut açıklanan veriler ışığında memurların maaşlarında da artış bekleniyor. Yüzde 5 oranındaki toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 7.48 oranında enflasyon farkı eklenecek. Bu haliyle memurlar maaşlarına yüzde 12.48 oranında zam almaya hak kazandı. Böylelikle en düşük maaşı 5 aylık enflasyona göre 4 bin 881 TL’den 5 bin 490 TL’ye çıktı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz