Emekli maaş ve ikramiyeleri bayramdan önce ödenecek

Emekli maaş ve ikramiyeleri bayramdan önce ödenecek
NotHaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli ikramiye ve maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde ödeneceğini duyurdu. CHP Sözcüsü Öztrak ise bin 100 lira olan emekli ikramiyesinin 2 bin lira olmasını istedi

Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir müjde verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı ikramiyelerinin ve emekli maaşlarının bayram öncesi ödeneceğini duyurdu.

BAYRAM İKRAMİYESİ BİN 100 TL OLDU

Ayrıca emeklilere yapılan zam oranını da açıklayan Erdoğan, “Emeklilerimizin aylıklarında ocak-temmuz dönemi TÜFE oranını dikkate alarak yüzde 8,45 oranında artış yapıyoruz” dedi. Ödenecek toplam miktara da değinen Erdoğan, “Böylece,12,7 milyon vatandaşımıza 12,3 milyar lirası Kurban Bayramı ikramiyesi olmak üzere toplamda 38 milyar liralık bir ödeme gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Emekli ikramiyeleri bu bayram bin 100 TL olarak ödenecek.

FAİK ÖZTRAK: EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2 BİN TL OLSUN

Öte yandan emekli ikramiyeleri hakkında bir açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, emekliye verilen zam oranının fiyat artışlarına kurban edildiğini belirterek “Emekli bayram ikramiyesini bekliyor. Hiç olmazsa bu sefer emekliyi enflasyona ezdirmeyin. 2 bin lira ikramiye verin de emekli de kurban kessin aileleriyle bayramda bir kap et yemeği yesin” diye bir teklifte bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz