Elektrik faturalarında kademeli tarife dönemi başlıyor!

Elektrik faturalarında kademeli tarife dönemi başlıyor!

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturaları ile ilgili yapılan yeni düzenlemeyi duyurdu. 2022 bütçe görüşmeleri kapsamında konuşan Bakan Dönmez tarafından açıklanan kademeli tarife düzenlemesi nasıl olacak?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş elektrik faturalarında yeni düzenleme hakkında bilgi sahibi olmak için araştırmalarına devam ediyor. 2022 Bütçe görüşmeleri kapsamında açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dikkat çekici yeni düzenlemeyi duyurdu. Bakan Dönmez, bu toplantıda yapmış olduğu açıklama ile elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasına geçileceğini söyledi.

Elektrik faturalarından kaldırılmasına karar verilen TRT ve Enerji Fonu hakkında da Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den yeni açıklamalar geldi. Kademeli tarife uygulamasına geçilecek olması açıklandıktan sonra milyonlarca vatandaş bu uygulamanın ne olduğunu merak etmeye başladı. Elektrik faturalarında yeni dönemde geçilecek olan kademeli tarife nasıl uygulanacak?

Kademeli Tarife Uygulaması Nedir?

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez elektrik ve doğal gaz faturaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kademeli tarife uygulamasına geçileceğini söyleyen Bakan Dönmez, vatandaşa sunulan destekten bahsetti: “2021-2026 yatırım döneminde 367 yerleşim yerine daha doğal gaz ulaştırılacak. Elektrik faturalarındaki TRT ve Enerji Fonunu da kaldırarak vatandaşlarımıza yıllık yaklaşık 3 milyar liralık bir destek vermiş olacağız.” Vatandaşların yeni yıldan itibaren elektrik faturalarında daha az ödemelerle karşılaşacağı belirtildi.

1 Ocak’tan İtibaren Başlıyor

Elektrik faturalarında yeni dönem hakkında açıklamalar yapan Bakan Dönmez, yeni kademeli tarife için zaman verdi: “Ayrıca, 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir.” Bu fatura ödeme sistemi sayesinde vatandaşların elektrik faturalarının daha az geleceği belirtildi.

Elektrik kullanımında tasarruf miktarını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Enerji Bakanı şunları aktardı: “Bununla birlikte, dar gelirli vatandaşlarımıza aylık 150 kWh’e kadar elektrik tüketim desteği devletimiz tarafından sağlanmaktadır. Bu kapsamda bu yıl 2,4 milyon haneye elektrik tüketim desteği sağlanmış olup, uygulamanın başladığı 1 Mart 2019 tarihinden itibaren yaklaşık 6 milyar TL’lik kaynak tahsis edilmiştir.”

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz