El Salvador Bitcoin’e doymuyor

El Salvador Bitcoin’e doymuyor

Kripto para piyasalarında yaşanan düşüş devam ederken, El Salvador elindeki Bitcoin sayısını arttırmaya devam ediyor.

Kripto piyasalarındaki düşüş eğilimi sürüyor. Bitcoin (BTC) dahil birçok kripto paradaki sert düşüş devam ederken El Salvador ise yeni hamleler yapmaya devam ediyor.

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, 6 Eylül’deki ilk Bitcoin alımını duyurduktan sonra BTC, değerinin yaklaşık yüzde 16’sını kaybetti. Bitcoin, New York işlem saatlerinde yüzde 10,7 düşüşle 42 bin 522 dolara gerileyerek ağustos başından beri en düşük seviyeyi gördü.

Kısa süre önce Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul ettiğini duyuran ilk ülke olan El Salvador, Bitcoin’deki sert düşüşün devam etmesiyle yeni bir alım imkanı buldu. El Salvador, hafta sonu da yaklaşık 6,7 milyon dolar değere sahip 150 BTC aldığını duyurdu.

BUKELE TWİTTER’DAN DUYURDU

El Salvador’un kendini diktatör olarak tanımlayan lideri Nayib Bukele, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda El Salvador’un 150 yeni BTC aldığını duyurdu. “Dipten aldık” diyerek 150 yeni Bitcoin aldıklarını duyuran Bukele, El Salvador’un toplamda 700 BTC’ye sahip olduğunu açıkladı.

Ayrıca Bukele, yatırımcılara bir de tavsiyede bulunarak, “Dipten alım yaparsanız sizi asla yenemezler” önerisini paylaştı.

BİTCOİN’DE NELER OLACAK?

El Salvador’un dipten Bitcoin almaya devam etmesi gündemde yer tutan önemli olaylardan biri oldu. Uzmanlar, kripto paralara ilişkin yeni yatırımların gelmesini kuvvetle muhtemel görüyor. Ayrıca gelecek günlerde daha birçok ülkenin de benzer adımlar atması bekleniyor.

Analistler, Bitcoin’in yıl sonuna kadar 100 bin dolar değerine ulaşacağını tahmin ediyordu. Ancak yılın son çeyreğinde yaşanan küresel sorunlar, hem küresel ekonomileri hem de yatırımcıları temkinli olmaya itiyor. Merkez bankalarının enflasyonist baskılar karşısında şahinleşmesi olası bir ihtimal olarak görülürken, Çinli inşaat devi Evergrande’nin iflasın eşiğinde olduğu haberleri de son günlerde kripto para piyasalarında düşüşe neden olan bir diğer etken oldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz