Ekonomik büyüme vatandaşa yansıyacak mı? Bakandan açıklama

Ekonomik büyüme vatandaşa yansıyacak mı? Bakandan açıklama

Hazine ve Maliye Elvan, ikinci çeyrekteki yüzde 21,7’lik büyümenin vatandaşa yansımalarına ilişkin “Gelir dağılımındaki adaleti daha da iyileştirecek bir büyümeyi sürekli kılma çabasındayız” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bu yılın ikinci çeyreğinde yaşanan yüzde 21,7’lik büyümeye ilişkin kişisel Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Bakan Elvan, elde edilen büyümenin yüzde 57’sinin yatırımlar ve net dış talepten geldiğini açıkladı.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR VE KAPSAYICI BİR BÜYÜME”

Ekonomideki büyümenin sokaklarda henüz hissedilmemesi vatandaşın tepkilerine yol açarken, Bakan Elvan, “Sürdürülebilir ve kapsayıcı bir büyüme için; düşük enflasyon, kur istikrarı ve öngörülebilirlik kritik öneme sahip. Gelir dağılımı adaletini daha da iyileştirecek bir büyümeyi sürekli kılmanın çabasındayız.” İfadelerini kullandı.

İHRACATIN BÜYÜMEYE KATKISI 23 YILIN ZİRVESİNDE

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, mal ve hizmet ihracatının büyümeye katkısının 10,8 puanla son 23 yılın en yüksek değeri olduğunu açıkladı. Net mal ve hizmet ihracatının büyümeye katkısını ise 6,9 puan olarak duyuran Muş, “İhracatta ilave destekler, uzak ülke stratejisi ve e-ihracat gibi alanlarda atacağımız adımlarla bu katkıyı daha da artıracağız. Yatırım, üretim ve ihracat temelinde büyümeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

BÜYÜME VATANDAŞA YANSIYOR MU?

İkinci çeyrekte yüzde 21,7’lik büyüme açıklanmasının ardından vatandaş da fiyatlarda iyileştirmeler bekliyor. Günden güne artan fiyatlar karşısında zorlanan vatandaşlar, büyümenin sokağa yansımamasından dolayı tepkili. Türkiye’nin, dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olmasına karşın halk ise büyümeyi gelir dağılımında hissedememekten muzdarip.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz