E-ticarette fahiş fiyat denetimi sıklaştırıldı

E-ticarette fahiş fiyat denetimi sıklaştırıldı

Ticaret Bakanlığı, son dönemde yaşanan fahiş fiyat artışı iddialarına karşı hal ve marketlerde yoğun denetimlerin ardından e-ticaretteki fiyat artışlarına yönelik denetimlerini de sıklaştırdığını duyurdu.

Son günlerde gündemden düşmeyen fahiş fiyat artışı iddialarına karşı Ticaret Bakanlığı harekete geçmiş, hal ve marketlerde denetimleri sıklaştırmıştı. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PTTAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, Bakanlığın yaptığı denetimlerin kapsamına E-Ticaret sektörünün de eklendiğini ve denetimlerin artırıldığını açıkladı.

PTT, FAHİŞ FİYATLARLA MÜCADELE İÇİN ÖZEL EKİP KURACAK

PTT iştirak şirketi PttAVM.com olarak fahiş fiyatla mücadele için özel bir ekip oluşturacaklarını belirten Çevikoğlu, “Online pazar yeri olarak platformlarda yer alan ürünlerin fiyatlarını biz belirlemiyoruz ancak fahiş fiyatlandırmaya karşı önlemlerimizi alıyoruz. Satılan ürünler 24 saat ekiplerimizin süzgecinden geçiyor. Eğer salgın sürecini ve fiyat artışlarını fırsata çevirenler tespit edilirse satıcılarla iletişime geçerek normal piyasa fiyatlarına yani makul seviyeye çekilmesi konusunda gerekli adımları atıyoruz.

Bu noktada vatandaşlara büyük görev düşüyor. PttAVM'de özellikle gıda ürünlerinde piyasa fiyatlarının aşırı üzerinde fiyatlı ürünleri gördüklerinde vatandaşlarımızın durumu '444 1 788' numaralı çağrı merkezimize bildirmeleri yeterli olacaktır. Çağrı merkezimize gelen bildirimleri dikkatle inceliyoruz. Öte yandan Ticaret Bakanlığı tarafından da e-Devlet üzerinden bu tür şikayetler alınıyor” şeklinde konuştu.

“KAMU SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”

Salgın sürecinin başında ve tanzim satışlarda vatandaşı koruyan adımlar attıklarını belirten Çevikoğlu, “PTT iştirak şirketi olarak kamu sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve bu yönde hareket ediyoruz. Fiziksel marketlerde olduğu gibi online satışlarda da Fahiş fiyatlarla mücadele etmek gerekiyor. Diğer mağazalara göre bu alanda sorun daha az olsa da tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. İnsanımız, e-Ticaret platformlarında özellikle güven damgasına dikkat etmeli” dedi.

40’TAN FAZLA SATICI HAKKINDA İNCELEME BAŞLATILDI

Fahiş fiyatlarla mücadelede yaptıkları çalışmalara değinen Çevikoğlu, salgın döneminin başında fırsatçılık yaparak vatandaşı mağdur etmeye yönelik fiyat belirleyen 40’tan fazla satıcı hakkında inceleme başlattıklarını söyledi.

PttAVM üzerinden satışı yapılan ürülerde fahiş fiyat uyguladığı tespit edilen satıcıların satış yapmasına izin verilmediğini açıklayan Çevikoğlu, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu dönemde de denetimleri artıracağız” dedi.

YERLİ ÜRETİM DESTEKLENECEK

Türk çiftçisinin el emeği ürünlerinin daha geniş ürün yelpazesiyle vatandaşa ulaşması için gayret göstereceklerini söyleyen Çevikoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Atatürk Orman Çiftliği gibi kooperatif ürünlerini hızla tüketicilere ulaştırmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz