Dünya Bankası, Türkiye’nin büyüme beklentisini yükseltti

Dünya Bankası, Türkiye’nin büyüme beklentisini yükseltti

Dünya Bankası, Türkiye için yıl sonu büyüme tahminini yüzde 5’ten yüzde 8,5’e yükseltti. Banka, gelecek yıllara ilişkin büyüme tahminlerini ise düşürdü.

Dünya Bankası, Türkiye’nin yıl sonu Büyüme tahminini güncelledi. Yayımlanan raporda, Türkiye’nin de içinde olduğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri için 2021, 2022 ve 2023 yılları için yeni büyüme tahminlerini açıkladı.

TÜRKİYE’NİN 2021 BÜYÜME TAHMİNİ YÜKSELDİ

Bu yılki büyüme tahminini yüzde 5’ten yüzde 8,5’e yükselten Banka, 2022 yılı için büyüme tahminini yüzde 4,5’ten yüzde 3’e ve 2023 yılı büyüme beklentisini de yüzde 4,5’ten yüzde 4’e düşürdüğünü duyurdu.

“KARANTİNA OLMAYACAĞI VARSAYIMI ÜZERİNE”

Büyüme ivmesinin 2021 yılının ikinci yarısında yavaşlamasını öngören Banka, temel büyüme senaryolarının Türkiye’de bir daha salgın karantinası olmayacağı varsayımı üzerine kurulduğunu belirtti.

EN FAZLA BÜYÜYEN İKİNCİ ÜLKE

Ekonomideki güçlü toparlanma, istihdam piyasasındaki iyileşme ve hanehalkı gelirlerindeki artışla yoksulluk oranının 2021’de yüzde 12,2’deen yüzde 11,6’ya gerilemesini bekleyen Dünya Bankası, Türkiye’nin G20 ülkeleri arasında en fazla büyüyen ikinci ülke olduğunu vurguladı.

YOKSUL SAYISINDA 8 YILIN ZİRVESİ

Turizm ve ihracattaki toparlanmayla birlikte cari açığın bu yıl yüzde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’nın yüzde 3’ine gerileyeceğini aktaran Dünya Bankası, yaptıkları simülasyona göre Türkiye’de 2020 yılında, 2019’a göre 1 milyon 600 bin daha fazla yoksul insan bulunduğunu açıkladı. Banka, bu seviyenin son sekiz yılın zirvesi olduğunu belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz