Döviz endeksli TL mevduat hesabı nasıl açılır?

Döviz endeksli TL mevduat hesabı nasıl açılır?
NotHaber

Döviz kurlarında yaşanan sert düşüşle birlikte elindeki dövizlerini satan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı döviz endeksli TL mevduat hesabı nasıl açılır merak ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklamada bulundu. Nebati "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız." dedi. Peki, Döviz endeksli TL mevduat hesabı nasıl açılır?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sosyal medyadan "Dövize endeksli Türk lirası mevduatları ile ilgili yeni düzenlemelerin ayrıntılarını saat 14:00'te açıklayacağız. Bankalarımız da gün içerisinde işlemlere başlayacaktır" ifadelerini kullandı. Bu açıklamaların ardından vatandaşlar, Döviz endeksli TL mevduat hesabı hakkında araştırmalara başladı. Konuyla ilgili detayları haberimizde sizler için derledik. Peki, döviz endeksli TL mevduat hesabı nasıl açılır? İşte detaylar…

Döviz endeksli TL mevduat hesabı nasıl açılır?

Döviz endeksli TL mevduat hesabı online işlemlerden, mobil işlemlerden ya da en yakın banka şubelerinde doğrudan açılabilecek. Bu konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin bugün yapacağı açıklamalar bekleniyor. Konuyla ilgili detaylar önümüzdeki saatlerde netlik kazanacak.

Dolar endeksli mevduat hesabı nasıl çalışacak?

Dünya Gazetesi yazarı Yeminli Mali Müşavir Abdullah Tolu, NTV'ye yaptığı açıklamalarda sistemin nasıl işleyeceğini açıkladı. Tolu açıklamasında şunları söyledi: "Dövize endeksli mevduat yöntemi için örnek vermek gerekirse, bankaya 100.000 TL'lik dövize endeksli hesap açıldığını varsayalım. Bu 32 günlük hesabın getirisi 2 bin TL olsun. Sisteme göre, hesabın açıldığı tarihte kura bakılacak ve daha sonra 32 gün sonra yeniden kura bakılacak. 100.000 bin TL vade sonunda stopaj kesintisi de olmadığı için 102.000 TL olarak ele alınacak. Aynı anda, 100.000 TL dövizde olsa, 32 sonra gün getirisine bakılacak. Döviz olarak getirisi 2 bin TL'nin altında ise hesap sahibine herhangi bir ödeme yapılmayacak. Hesap sahibinin 102.000 TL'si olacak. Ancak döviz getirisi örneğin 2.500 TL olarak gerçekleşmişse, aradaki 500 TL hesap sahibine ödenecek, yani 102.500 TL para dönüşü olacak."

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz