Dolardan yeni rekor

Dolardan yeni rekor

Merkez Bankası tarafından açıklanan faiz düşürme kararı sonrası 8,80 lirayı gören dolar, bugüne 8,76 liradan başladı. Sabah saatlerinde 8,86 liraya kadar çıkan dolar şu sıralar 8,82 liradan işlem görüyor.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, dün faiz düşürme kararı aldığını açıkladı. Politika faizinin yüzde 19’dan yüzde 18’e düşürülmesinin ardından yükselen Dolar, 8,65 liradan 8,80 liraya çıktı.

Yeni güne 8,76 liradan başlayan dolar sabah saatlerinde ise 8,86 liraya yükselerek yeni tarihi zirvesini gördü.

Euro da gün içinde bir yükselişle 10,40 lirayı gördü.

ÇEKİRDEK ENFLASYON SÖYLEMİNDEN BU YANA YÜZDE 6 YÜKSELDİ

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun 8 Eylül’de yaptığı, manşet enflasyon yerine çekirdek enflasyonun öne konuşmayı piyasalar faiz indirimi sinyali olarak yorumladı.

O tarihte 8,35 lira civarında işlem gören dolar, ilk indirim sinyalinden bu yana Türk Lirası karşısında yüzde 6 değer kazandı.

EVERGRANDE BELİRSİZLİĞİ TEDİRGİN EDİYOR

Dünya genelinde merkez bankalarının para politikası kararları geride kalırken Çinli emlak devi Evergrande’ın borçlarının temerrüde düşüp düşmeyeceği konusu bilinmezliğini korumaya devam ediyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Evergrande’ın iflasının Çin’i ilgilendiren bir durum olduğunu söylemesine rağmen, şirkete devlet yardımı gelip gelmeyeceği ve şirket eğer iflas ederse bunun bir domino etkisi yaratıp yaratmayacağı gibi konular henüz cevap bulabilmiş değil. Bu belirsizlik hali de küresel piyasalarda tedirginliğe neden oluyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz