Dolar 10 lira olur mu? Dolar yükselişte!

Dolar 10 lira olur mu? Dolar yükselişte!
NotHaber

Dolar, son günlerde değer kazanmaya devam ediyor. Türk lirası karşısında dolar 9.03 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kırdı. Doların yükselme trendi sergilemesi üzerine vatandaşlar, “Dolar 10 lira olur mu?” Sorusunun yanıtını arıyor. Konuya ilişkin detaylar haberimizde.

Dolar, son günlerde yükselen bir trend grafiği çiziyor. Türk lirası karşısında dolar 9.03 liraya ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Yükselişin devam edip etmeyeceğini merak eden vatandaşlar “Dolar 10 lira olur mu?” sorusunun yanıtını arıyor. Peki dolar 10 lira olur mu? Detaylar haberimizde.

DOLAR 10 LİRA OLUR MU?

ABD'nin önde gelen bankalarından Wells Fargo, Erdoğan'ın Merkez Bankası'nda yeniden tasfiyeye girişebileceğini ve doların yıl sonunda 9,25 TL'yi, Eylül 2022'de 10 TL'yi görebileceğini iddia etti. Banka, yine benzer şekilde TCMB'de tasfiyeler ve görev değişimi olması durumunda TL'nin ciddi bir baskı altında kalabileceğini ve dolar karşısında yüzde 10 değer kaybı yaşayabileceğini öne sürdü. Banka, bu senaryonun, yıl sonu için açıkladıkları 9,25'lik dolar/TL tahminini desteklediğini yazdı. Öte yandan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarını azaltma açıklamasının Aralık 2021'de gelmesini ve 2022'nin başında varlık alımlarının azaltılmaya başlanacağını öngördüklerini belirten banka, vaka sayılarındaki artış ile Fed'in varlık alımlarını azaltmasının dolarda değerlenmeye neden olacağını belirtti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz