Doktorlara zam müjdesi! Meclis’te kabul edildi

Doktorlara zam müjdesi! Meclis’te kabul edildi

Türkiye’de milyonlarca doktoru yakından ilgilendiren maaş düzenlemesi nihayet sonuçlandı. Uzun bir süredir üzerinde çalışılan hekimlerin maaş ve emeklilik ek göstergeleri ile ilgili düzenleme Meclis’te kabul edildi…

Ulusal basında geniş yankı bulan habere göre hekimlerin maaş ve emeklilik ek göstergesi ile ilgili düzenlemeyi de kapsayan önerge Meclis Genel Kurulu tarafından kabul edildi. Tüm partilerin ortak desteği ile kabul edilen düzenlemeyle birlikte doktorların maaşlarına Zam yapıldı. Bu kapsamda düzenlemeye göre pratisyen hekimlere 2 bin 500 TL, uzman hekimlere de diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin TL ek gösterge zammı yapılacağı müjdesi verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu düzenleme hakkında önceden dikkatleri üzerine çeken bir açıklama yapmıştı. Bakan Koca, “Bütün çalışanlarımızı, özellikle hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme olacak” diyerek doktor maaşlarına yapılacak zam için heyecan yaratmıştı. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da benzer yönde açıklamalar geldi. Hekim maaşlarına ilişkin düzenleme hakkında basında geniş yankı bulan haberlere göre doktor maaşlarına 5 bin TL’ye kadar zam yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zam Haberini Bizzat Duyurdu

Meclis Genel Kurulu’nda tüm partilerin desteği ile kabul edilen düzenleme kapsamında pratisyen hekimler maaşlarına 2 bin 500 TL zam alacak. Öte yandan uzman hekimlere ve diş hekimi uzmanlarına da 5 bin TL tutarında ek gösterge zammı yapılacak. Bu düzenleme hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenlemenin onaylandığını üstü kapalı bir şekilde duyurdu.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca’nın açıklama yaptığı sırada gazetecilerin yanına gelerek “Ne söyledi bu?” diye sordu. Soruya yanıt veren gazeteciler hekimlerle ilgili bir düzenleme karşılığını verince Erdoğan “Para pul söylemedi mi?” dedi.

Erdoğan: “Bu Tür Zamlar Geliyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, düzenleme hakkında detay vermediğini belirtirken, basın mensupları Cumhurbaşkanına “Detaylarını sizden alabilir miyiz?” diye sordu. Hekimlerin maaşlarna ve emeklilere nasıl bir düzenleme yapılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hepsi geliyor. 5 bin, 2 bin 500 lira; bu tür zamlar geliyor." ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz