Dogecoin dolandırıcılığı: 1 milyar TL vurgun yaptılar

Dogecoin dolandırıcılığı: 1 milyar TL vurgun yaptılar

Kripto para dolandırıcıları, Dogecoin Mining adlı sistem üzerinden 1 milyar TL'lik Dogecoin vurgunu yaptılar.

Türkiye'de kripto para dünyası, Thodex vurgununun ardından bu kez de Dogecoin dolandırıcılığıyla çalkalanıyor. Dogecoin mining adıyla bir sistem kuran Turgut V. isimli vatandaş ve beraberindekilerin, bin 500 kişiyi yüksek kar vaadiyle ikna ederek 1 milyar TL'lik Dogecoin toplayarak kayıplara karıştığı iddia edildi.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Turgut V.'nin de aralarında bulunduğu 3'ü örgüt lideri toplam 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

40 GÜNDE YÜZDE 100 KAR

Dolandırıcılar bu kez Dogecoin üzerinden insanları kandırmaya devam etti. Dogecoin Mining adlı sistem üzerinden yatırımcılarına 40 günde yüzde 100 kar vaat eden dolandırıcıların bu şekilde yüzlerce kişiyi sisteme çektikleri iddia ediliyor.

Zoom üzerinden paneller düzenleyen dolandırıcılar, Telegram üzerinden kurdukları grupla da yatırımcılarla sürekli irtibat halinde kalarak güven sağlamış oldular. İlk aylarda sistemden düzenli olarak kar sağlayan yatırımcıların sayısı gün geçtikçe çoğaldı ve daha yüksek miktarlarda yatırımlar yapıldı. Sistemin bir anda kapanmasının ardından piyasa değeri yaklaşık 1 milyar TL olan Dogecoin ve sistemin kurucusu Turgut V. ile ortakları kayıplara karıştı.

"THODEX'TEN DAHA BÜYÜK BİR DOLANDIRICILIK HADİSESİ"

Thodex mağdurlarının da avukatı olan Sinan Keskin, Dogecoin dolandırıcılığının, mağdur ve kişi sayısı bakımından Thodex'ten daha büyük bir dolandırıcılık hadisesi olduğunu söyledi. Sinan Keskin yaptığı açıklamada, "Toplam bin 500 mağdur var ve 1 milyar TL'lik bir dolandırıcılık söz konusu. Gelen mağdur şikayetlerine istinaden Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurumuzu yaptık. Buna istinaden örgütlü suçlar bürosu tarafından gelen taleple mahkeme iki örgüt yöneticisi olan şahıslara yurt dışı çıkış yasağı koydu. Örgüt yöneticisi olarak dosyada 3 kişi mevcut. Diğer 9 kişi örgüt üyesi olarak yer alıyor. Örgütün hiyerarşik yapısı gereğince iki örgüt yöneticisi, bir tanesi de finanstan sorumlu olmak üzere üç tane yöneticileri bulunuyor. Diğer kişiler de sosyal medya tarafı, finans sorumluları aynı bir Thodex gibi bir durumla karşı karşıyayız. Müvekkilleri 'Sizin dogecoinlerinizi biz alalım, bu dogecoinleri bir sermaye olarak görün, biz yeni coinler bulalım. Yeni coin araştırmaları yapalım, bulduktan sonra size bire kırk ,bire elli kar vaadinde bulunuyoruz' demek suretiyle müvekkillerimi kandırmışlardır." ifadelerine yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz