DİSK asgari ücret mitinginde şok talep! Asgari ücret 5 bin 200 lira olacak mı?

DİSK asgari ücret mitinginde şok talep! Asgari ücret 5 bin 200 lira olacak mı?

Türkiye’de milyonlarca vatandaş 2022 yılı asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Bu kapsamda DİSK, asgari ücret mitingi düzenlerken, net 5 bin 200 lira olmasını talep etti. Mitinge işçiler ve siyasi partiler destek verdi…

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), 2022 yılında verilecek Asgari ücret hakkında yeni açıklamalar yaptı. Kartal’da asgari ücret mitingi düzenleyen DİSK, asgari ücretin net 5 bin 200 lira olmasını talep etti. Vatandaşlardan da büyük ilgi gösterilen mitinge, emeklilikte yaşa takılanlar, öğrenciler, emekliler, sağlık çalışanları ve çok sayıda siyasi parti temsilcileri katıldı.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, mitingde asgari ücret talepleri hakkında açıklamalar yaparken 5 bin 200 lira talepte bulunması dikkat çekti. Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği 2022 yılı asgari ücret tutarının belirlenmesi için çalışmalar devam ediyor. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bugün 4. ve son toplantıyı gerçekleştirecek.

“Ekonomik Krizin Yükünü Biz Taşıyoruz”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, miting alanında toplanan kalabalığa yaptığı konuşmasına “Yıllardır mücadele verenler, EYT'li kardeşlerim ve günlerdir fabrikalarda, iş yerlerinde 'gelirde adalet, vergide adalet, geçinmek istiyoruz' diyen DİSK'li kardeşlerim sizi DİSK adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diyerek başladı. Türkiye’de hem ekonomik krizin hem de pandeminin yükünü işçilerin taşıdığını hatırlatan Çerkezoğlu’nun açıklamaları büyük ilgi gördü.

Hayat pahalılığının giderek arttığını belirten DİSK Genel Başkanı, şunları söyledi. “Her gece uykuya dalmadan yarın faturaları nasıl ödeyeceğiz diye düşünüyoruz. Her sabah yeni zamlarla cebimizdeki paranın pul olduğuyla uyanıyoruz. Biz pahalılık diyoruz, zamlar diyoruz, geçinemiyoruz diyoruz. İşçi sınıfının aklıyla emeğiyle dalga geçmeyin. İşçilerle dalga geçenleri tarih affetmez biz de affetmeyeceğiz.”

Asgari Ücrette Son Toplantı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı öncesi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’ndan işçilerin taleplerine yönelik önemli açıklamalar geldi. “İşçi sınıfının asgari ücretle ilgili kırmızı çizgisi en az 5 bin 200 liradır" diyen DİSK Başkanı, bu toplantıdan çıkacak kararı yakından takip ettiklerini söyledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz