Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kripto para çıkışı: Savaşımız var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kripto para çıkışı: Savaşımız var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşma Programı kapsamında kripto paralarla ilgili konuştu. Kripto paralara karşı bir mücadele yürüttüklerini belirten Erdoğan, bu konuda prim verilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gençlerle Buluşma Programı kapsamında, üniversite kazanan bazı öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Kripto para konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine bu konuya olumlu bakmadığını belirtti.

“KRİPTO PARAYA KARŞI SAVAŞIMIZ VAR”

Etkinliğe katılan öğrencilerin Erdoğan’a Dijital Türk Lirası İş Birliği Platformu’nun kurulduğunu hatırlatarak Merkez Bankası’nın kripto para politikası ve kendisinin bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Erdoğan, “Bizim bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Tam aksine onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz, vermeyeceğiz de. Çünkü biz şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

FENOMENLERDEN UZAK DURUN ÇAĞRISI

Sosyal medya kullanımıyla ilgili fikirleri merak edilen Erdoğan, “Medya ve sosyal medya gibi büyük bir kısmı yalan veya saptırma üzerine kurulu manipülasyon araçlarıyla popüler sanatçı, fenomen, şovmen bu türlerden kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin. Hani o meşhur kalıpla ifade edecek olursak, önce kendiniz olun, önce kendinizi tanıyın, önce kendinizin de içinde bulunduğu medeniyet ve kültür ikliminizi tanıyın” şeklinde konuştu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz