Cumhurbaşkanı Erdoğan: “5 zincir market piyasayı alt üst ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “5 zincir market piyasayı alt üst ediyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fahiş fiyat iddiaları hakkında “Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor” ifadelerini kullandı. Açıklamanın ardından Borsa İstanbul’da işlem gören market hisseleri güne düşüşle başladı.

ABD’de temaslarının ardından Türkevi’nde gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda kısmen özellikle bu Zincir marketlerin sınırsız uygulamaları var. Bu sınırsız uygulamalar karşısında biz de Ticaret Bakanlığı olarak bunların üzerine üzerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, bugün Borsa İstanbul’da işlem gören market hisseleri güne düşüşle başladı.

MARKETLERE ADALET ÇAĞRISI

Gazetecilerin, sorunun zincir marketlerden kaynaklanıp kaynaklanmadığını sorması üzerine Erdoğan, “Ağırlıklı olarak iş orada toplanıyor. Bütün üreticiden tüketiciye olan yerde zincir marketlerin buradaki yoğun ürünleri toparlaması… Bu da beş tane zincir market. Bunlar bütün o ürünü toparlıyor. Bu beş tane zincir marketin topladığı ürünle piyasalar alt üst oluyor. Bunlar eğer bu noktada daha adil davranırlarsa hem vatandaş uygun fiyatla ürün alabilecektir hem de üretici şu an itibarıyla kazanımını, parasını zamanında alma şansına ulaşacaktır” şeklinde konuştu.

“SEKTÖRE ZARAR VERİYORLAR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, zincir marketlerin gittikleri her yerde sektöre darbe vurduğunu ve fiyat artışlarına neden olduğunu ifade etti.

Anadolu’daki illerde zincir marketlerin giderek arttığını vurgulayan Düzgün, “Oradaki küçük esnafı bitiriyorlar. Bu da haliyle sektöre zarar veriyor ve fiyatlara yansıyor. Bu sebepten dolayı, öncelikle açılış kriterleri bir düzene bağlanmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz