Coinbase’ten büyük itiraf: Binlerce kişi soyuldu

Coinbase’ten büyük itiraf: Binlerce kişi soyuldu

Coinbase, bilgisayar korsanlarının binlerce müşterinin kripto paralarını çaldığını duyurdu.

Kripto para borsası Coinbase, kripto para korsanlarının en az 6 bin müşterinin kripto paralarını çaldığını duyurdu. Borsanın, saldırıdan etkilenen müşterilere gönderdiği bildirim metni, Kaliforniya Başsavcısı Rob Bonta tarafından paylaşıldı.

3 AY İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞTİ

Coinbase, söz konusu saldırının mart ile mayıs ayları arasında gerçekleştiğini, Bilgisayar korsanlarının hesaplara erişmek ve Coinbase ile ilişkili olmayan kripto cüzdanlarına para aktarmak için şirketin SMS ile doğrulama sürecindeki bir açıktan yararlandığını açıkladı.

OLTALAMA YÖNTEMİNDEN YARARLANILDI

Coinbase hesabına erişim için üçüncü tarafların müşterilerin hesabına ilişkin e-posta adresi, şifre ve telefon numarasını bilmesi ve kişisel e-postalarına girmesi gerektiğini belirten şirket, söz konusu bilgilere nasıl erişildiğinin henüz belirlenemediğini ancak bu tür eylemlerde genellikle oltalama yönteminden faydalanıldığını belirtti.

MÜŞTERİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞILIYOR

Olayın fark edilmesiyle derhal SMS ile hesap kurtarma protokollerini güncellediğini aktaran Coinbase, hesapların kontrolünün yeniden kazanılması ve kaybedilen fonların geri ödemesi için müşterilerle birlikte çalışıldığını duyurdu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz