Coinbase'den 500 milyon dolarlık hamle

Coinbase'den 500 milyon dolarlık hamle

Kripto para borsası Coinbase, bilançosuna 500 milyon dolarlık kripto para ekleyecek.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından Coinbase, bilançosuna dahil etmek üzere 500 milyon dolarlık kripto para satın almaya karar verdi. Coinbase'in CFO'su Alesia Haas tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin yapacağı satın alımda Bitcoin'e (BTC) ek olarak Ethereum (ETH) ve diğer bazı Altcoinler de yer alacak.

BÜYÜK ŞİRKETLERİN KRİPTO PARAYA İLGİSİ ARTIYOR

Geçtiğimiz dönemde MicroStrategy ve Tesla gibi şirketler de bilançolarına Bitcoin eklediler. Bu işlemi yaparken 2021 yılında kurulan ve 68 milyondan fazla kayıtlı kullanıcısı olan Coinbase'i tercih etmişlerdi.

Coinbase yönetimi, bilançosuna kripto para ekleyen şirketlerin sayıca çoğalacağına inanırken, kendi bilançosunda kripto paralara verecekleri ağırlığın da zaman içerisinde artmasını planlıyor.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Amerikan Merkez Bankası Fed'in bir yetkilisi tarafından yapılan "dolandırıcılık" açıklamasının ardından düşüşe geçen kripto para piyasaları, tekrardan yükseliş trendine girdi.

Bitcoin'de yükselişin 50 bin dolar seviyelerine kadar sürmesi beklenirken, BTC ani bir seyir değişikliği ile eksi yönde ilerlemeye başlamıştı. 48 bin dolar direncini aşmaya çalışan BTC, 44 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Bugün ise tekrardan yükselişe geçen kripto paraların amiral gemisi, şu sıralar 47 bin dolar seviyesinde seyrediyor.

Piyasalardaki düşüş trendinin etkisiyle Ethereum'da da yaşanan değer kaybı kendini toparladı. Daha önce 3 bin 200 dolar seviyelerindeyken 2 bin 900 dolar civarlarına düşen ETH, yükselişe geçerek tekrardan 3 bin 200 dolar seviyelerine ulaştı.

Öte yandan diğer altcoinlerde de yükseliş trendinin etkisi görülüyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz