Çimento karteli iddiasına Rekabet Kurumu’ndan açıklama

Çimento karteli iddiasına Rekabet Kurumu’ndan açıklama

Rekabet Kurumu, çimento sektöründeki kartel iddiaları üzerine konunun kapsamlı araştırıldığını ancak kamuoyunda eksik veya yanlış bilgiler olduğu duyurdu.

Çimento fiyatlarındaki yaşanan yükselişin ardından inşaat sektöründen tepkiler yükselmişti. Müteahhitlerin çimento fiyatları nedeniyle 2 Eylül’de ülke genelinde aktif inşaatları durdurma kararı aldığı duyurulmuştu.

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu tarafından yapılan açıklamada, “6 milyon konut kentsel dönüşüm beklerken çimento kartelinin yüzde iki yüz zam yapması kabul edilemez, 250 alt sektöre de ciddi zarar vermektedir.” ifadeleri yer almıştı.

“KAMUOYUNDA EKSİK VEYA YANLIŞ BİLGİLER VAR”

Çimento sektörüne yönelik kartel iddialarına ilişkin açıklamalarda bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, “Çimento sektörüne gelince, maalesef bazı eksik ve yanlış bilgiler var kamuoyunda. Çimento sektöründe bu yılın dördüncü ayında başlamış kapsamlı bir soruşturma sürüyor. Gerek tarafların savunma haklarının etkin kullanılması gerekse de sağlıklı analizlerin yapılması adına biliyorsunuz soruşturma süreçleri sözlü savunma toplantısı ve nihai karara kadar gizli sürüyor.” şeklinde konuştu.

Başkan Küle, çimento konusuna ilişkin olarak 20 Nisan 2021 tarihinde resmi internet sitelerinde bir duyuru yayımladıklarını belirterek, “Web sitemizden dileyen herkes bu duyuruya ulaşabilir ve dilediği bilgi ve belgeyi Kurumumuzla paylaşabilir.” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz