Bitcoin’e darbe üstüne darbe: Haftalar sonra ilk kez…

Bitcoin’e darbe üstüne darbe: Haftalar sonra ilk kez…

Bitcoin, son günlerde yaşanan küresel gelişmelerin kıskacından kurtulamıyor. ABD ve Çin’de yaşanan gelişmeler, Bitcoin’in sert düşüşünü devam ettirdi.

Kripto para piyasası geçtiğimiz ay yaşanan sert düşüşün ardından tekrar istikrara kavuşamadı. Hafif yükselişlerin arından yaşanan sert düşüşler, son günlerde ABD ve Çin’den gelen haberlerle Bitcoin’e nefes aldırmıyor.

EVERGRANDE İFLASA BİTCOİN’İ DE ÇEKİYOR

Çinli Evergrande, 300 milyar dolarlık borcuyla iflasa doğru yürürken finans piyasalarında yaşanabilecek gelişmeler de Bitcoin’de olumsuz etkiler yaratıyor. Evergrande’nin temerrüde düşmesi ihtimali doğar doğmaz etkilenen Bitcoin, 45 bin seviyelerinden 42 bin 500 seviyelerinde düşmüştü.

“BİTCOİN’E REGÜLASYON ŞART”

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin’e darbe vuracak bir açıklama yaptı. Dün akşam konuşan Gensler, kripto para piyasası için devlet denetimi ve regülasyonunun şart olduğunu belirtti. Özellikle ABD Doları’na endeksli sabitkoinlerin denetlenmemesi halinde yatırımcılar için büyük bir risk barındırdığı değerlendirmesinde bulundu.

Gary Gensler, regülasyonların kripto para piyasasının gelişimi için şart olduğunu vurgulasa da yatırımcılar bu konuda aynı görüşte değil.

Açıklama öncesi 42 bin 800 dolar seviyesinde olan Bitcoin, açıklamanın ardından 6 hafta sonra ilk kez 40 bin doların altına indi. Bu noktada 39 bin 600 dolara kadar gerileyen Bitcoin, buradan gelen tepkiyle tekrar 42 bin doların üzerine çıktı.

ABD’DEN SUEX’E YAPTIRIM

ABD Hazine Bakanlığı, fidye yazılımı saldırılarında rol oynadığı iddia edilen kripto para borsası Suex’e yaptırım uygulayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada fidye yazılım saldırılarına karşı güçlü adımların atıldığı ve bir kripto para borsasına yönelik ilk yaptırımın uygulandığı bildirildi.

Açıklamaya göre en az 8 fidye yazılımı saldırısında işlemleri kolaylaştırdığı iddia edilen Suex’in bilinen işlem geçmişinin yüzde 40’ından fazlasının yasadışı aktörlerle ilişkili olduğu kaydedildi.

Söz konusu yaptırım kararı ise Suex’in ABD’li kuruluşlarla işlem yapmasının yasaklanmasını kapsıyor.

KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Kripto paraların amiral gemisi Bitcoin, yaralarını sarmak için ısrarcı olsa da küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerle yeni yaralar alarak düşmeye devam ediyor. Son yükselişe rağmen Bitcoin’de günlük düşüş yüzde 1,1 oldu.

Piyasa değeri olarak en büyük ikinci kripto para olan Ethereum da düşüş trendinde yerini sağlamlaştırıyor. Günlük yüzde 4’lük düşüş yakalayan Ethereum, şu sıralarda 2 bin 950 dolardan işlem görüyor.

Öte yandan son 24 saatte piyasa değeri bakımından ilk 100’de yer alan kripto paraların 88’i dolar bazında değer kaybı yaşadı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz