Bitcoin’deki düşüş El Salvador’a yaradı

Bitcoin’deki düşüş El Salvador’a yaradı

El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak duyurmasının ardından IMF bu hamleyi eleştirmişti. Kripto paralarda dün yaşanan sert düşüşte 150 Bitcoin aldığını duyuran El Salvador Başkanı Bukele, sosyal medyadan IMF’yi hedef alan imalı bir mesaj yayınlayarak indirim için teşekkür etti.

Bitcoin’de (BTC) dün yaşanan büyük düşüşün ardından El Salvador Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı. Bitcoin’deki sert çöküşün sorumlusu olarak IMF’yi gösteren tutan Bukele, dip fiyattan 150 BTC daha aldıklarını duyurdu.

“İNDİRİM İÇİN TEŞEKKÜRLER”

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dip fiyattan 150 yeni Bitcoin aldıklarını duyuran El Salvador Başkanı Bukele, IMF’ye indirim için teşekkür etti. Basılı paradan 1 milyonluk tasarruf sağladıklarını belirten Bukele, toplamda 550 Bitcoin’e sahip olduklarını vurguladı.

Bukele’nin mesajına ise takipçilerden büyük destek geldi. Konuya ilişkin paylaşım yapan yüzlerce kişi IMF ve ABD’nin Bukele’yi başarısız göstermek için Bitcoin fiyatlarıyla oynadığını iddia etti.

BİTCOİN 1 SAATTE ÇAKILDI

Dün saat 17.00 sularında 51 bin dolar civarında olan Bitcoin, bir saat içerisinde 43 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Ardından 47 bin dolar düzeylerine tekrar ulaşan BTC, bugün 46 bin dolar düzeyinde seyrediyor.

Bitcoin’in ardından ikinci büyük Kripto para birimi Ethereum da dünkü büyük çöküşten nasibini aldı. 4 bin dolar bandından 3 bin dolar seviyesine inerek yaklaşık bin dolar değer kaybeden Ethereum, henüz toparlanabilmiş değil. Ethereum şu saatlerde 3 bin 400 dolar düzeyinde seyrediyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz