Bitcoin yeniden atağa geçti

Bitcoin yeniden atağa geçti

Kripto paralarda yükseliş trendi yeniden başladı. Geçtiğimiz hafta 50 bin dolar sınırını zorlayan ancak aşamayan Bitcoin, buradaki direnci kırarak 50 bin 399 dolar seviyesine kadar ulaştı. Bitcoin şu sıralar ise 50 bin 150 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Kripto para piyasasının amiral gemisi Bitcoin (BTC), geçtiğimiz hafta 50 bin dolar sınırına kadar yükselmiş ancak bu sınırı geçememişti. Bu sabah yapılan işlemlerle değeri artan Bitcoin, 50 bin doları aşarak mayıs ayı ortalarından beri ilk kez bu seviyeyi geçmiş oldu.

Bitcoin, nisan ayında ulaştığı 64 bin dolarlık rekor seviyenin ardından 30 bin dolara kadar gerilemişti. Temmuz ayında yaşanan gelişmelerle yeni bir yükseliş trendi yakalayan BTC, değerini yeniden 50 bin doların üzerine taşıdı.

Ethereum, yüzde 2,6 değer kazanarak 3 bin 342 doları görürken, Ripple (XRP) ise yüzde 0,6 artışla 1,24 dolara ulaştı. Artış gösteren diğer kripto paralardan Dogecoin ise yüzde 1,5'lik bir değer kazanarak 32 cente çtıktı.

COİNBASE VE PAYPALL

Kripto paralardaki yükselişte geçtiğimiz hafta gelen iki açıklama büyük paya sahip durumda. Bunlardan ilki kripto para borsası Coinbase'in bilançosuna 500 milyon dolarlık daha kripto para dahil edeceğini duyurması oldu. Şirket ayrıca ileriye dönük toplam karın yüzde 10'unu da kripto paraya yatıracaklarını duyurmuştu.

İkinci önemli açıklama ise Paypal tarafından geldi. 403 milyon kullanıcıya sahip olan çevrim içi ödeme platformu Paypal, ABD'de başlattığı kripto para alım, satım ve saklama işlemlerini İngiltere'de de başlatacağını duyurmuştu. Paypal'da bugün itibarıyla başlayan kripto para işlemlerinde kullanıcılar Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin üzerinden işlem gerçekleştirebilecekler.

FED'DE GÖRÜŞ AYRILIKLARI

Fed Minneapolis Başkanı Neel Kashkari'nin geçtiğimiz hafta yaptığı kripto paralara ilişkin dolandırıcılık açıklamasında bulunurken dijital varlıklara karşı son derece olumsuz görüşlere sahip olduğunu belirtmişti. Kashkari'nin açıklamasının ardından kripto piyasalarında ise tereddütlü bir süreç yaşanmıştı.

Fed Dallas Başkanı Robert Kaplan, kripto paralara dair yaptığı açıklamada ise Fed'in önümüzdeki yıllarda dijital paralar üzerinde aktif şekilde çalışacağını belirtirken, kurumun er ya da geç kendi dijital parası için çalışmalara başlaması gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz