Bitcoin neden yükseliyor, nereye kadar yükselir? Bitcoin uçuşta!

Bitcoin neden yükseliyor, nereye kadar yükselir? Bitcoin uçuşta!
NotHaber

Kripto paraların atası Bitcoin, son zamanların en formda grafiğini çiziyor. Hafta açılışını 47 bin 500 dolarla yapan Bitcoin dolar karşısında 56 bine kadar artış gösterdi. Bu yükseliş karşısında heyecanlanan yatırımcılar, Bitcoin neden yükseliyor, Bitcoin nereye kadar yükselir, sorularına yanıt aramaya başladı.

Yatırımcılar tarafından “dijital altın” olarak nitelendirilen Bitcoin hız kesmeden yükselişine devam ediyor. Bu haftaya 47 bin 500 dolarla giriş yapan kripto paraların amiral gemisi, son veriler itibariyle 55 bin 500 dolara kadar ulaştı. Peki Bitcoin neden yükseliyor, nereye kadar yükselir?

BİTCOİN NEDEN YÜKSELİYOR?

Kripto piyasasının devi Bitcoin’nin bu yükselişi, yatırımcıları tarafından heyecanla karşılanırken, geleceğe olan güven ve umutlar da arttı. Peki Bitcoin neden yükseliyor?

ABD bankacılık devi JPMorgan, Bitcoin‘de son dönemde yaşanan yukarı yönlü ivmelenmeye ilişkin bir araştırma notu yayımladı. Banka uzmanları, bu araştırma notunda kripto paranın son yükselişine neden olan olası olumlu faktörleri sıraladı. Uzmanlara göre, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i enflasyondan koruma aracı olarak görmesi, ABD kanadından gelen olumlu açıklamalar ve Lighting Network Adaptasyonunun faaliyete geçmesi Bitcoin’in artışına sebep oldu.

BİTCOİN NEREYE GİDİYOR?

Bitcoin’in ne kadar yükseleceği tüm yatırımcıların ortak soruları arasında yerini koruyor. Kimi analistler Bitcoin’in yıl sonunda 72 bin dolara ulaşabileceğini beklerken, kimiyse 93 bin dolara yükseleceğini tahmin ediyor. Analistler, Bitcoin fiyatında asıl boğa dönemini başlatacağı iddia edilen ETF süreci özellikle Çin’in kripto paraları yasaklaması sonrasında olumlu bir yöne doğru gidebilir. Kasım ayından itibaren farklı ETF başvuruları incelemeye alınacak. Olumlu sonuçlanması halinde, Bitcoin yeni bir rekor tazeleyebilir. 

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz