Bitcoin atağa geçti

Bitcoin atağa geçti

Son günlerde 46 bin doları aşmaya çalışan Bitcoin, sonunda amacına ulaşarak 47 bin 500 doları geçti.

Kripto para piyasasının 2 trilyon dolarlık bir değerlemeyi geçmesinin ardından Bitcoin'deki yükseliş beklentisi artmıştı. Son 24 saatte yüzde 5'ten fazla değer kazanan BTC, 47 bin 500 doları geçti.

135 BİN DOLARI GÖREBİLİR

Popüler kripto para analisti PlanB, paylaştığı yeni tahminlerinde önemli hedefler açıkladı. Analistin ağustos ayını takiben yaptığı tahmine göre, BTC fiyatının yıl sonunda 135 bin dolara doğru ilerleyebilir.

AMAZON İDDİASIYLA GÜÇ KAZANMIŞTI

Temmuz ayının sonlarına doğru ortaya atılan bir iddia gündemi etkilemiş ve Bitcoin'e olan ilgiyi artırmıştı. Ticadet devi Amazon'un Bitcoin ile ödeme alacağına dair söylentiler, şirket tarafından yalanlanmıştı.

BTC ile ödeme alacağı iddialarının uydurma olduğunu açıklayan Amazon'un aynı zamanda kripto paralarla ilgilendiği de duyurulmuştu. Yapılan açıklamada, "Konuyla ilgilenmemize rağmen, kripto para birimleri için özel planlarımız ile ilgili ortaya çıkan spekülasyonlar doğru değil. Amazon'da alışveriş yapan müşteriler için bunun nasıl görünebileceğini incelemeye devam ediyoruz." cümlelerine yer verilmişti.

Amazon iddialarının dolaşıma girmesiyle hareketlenen kripto para piyasasında BTC yaklaşık yüzde 12 değer kazanarak 40 bin dolar seviyelerine ulaşmıştı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz