Bitcoin 50 bin dolara ulaştı! Kripto paralarda son durum

Bitcoin 50 bin dolara ulaştı! Kripto paralarda son durum
NotHaber

Kripto para piyasaları geçen haftadan bu yana yükselişini sürdürüyor. Bitcoin 50 bin dolara ulaştı. Ayrıca dünyanın en zengin insanları arasında yer alan Elon Musk’ın dün yaptığı açıklamalar piyasayı hareketlendirdi.

Kripto piyasaları son 1 haftadır yükselen bir trend grafiği çiziyor. Geçtiğimiz Eylül ayında dünyanın en büyük emlak şirketlerinden biri olan Evergrande’nin çöküşü, küresel piyasaları olumsuz yönde etkilemiş, kripto piyasası da nasibini almıştı. Ancak piyasalarda toparlanmaya yönelik çizginin sağlanmasıyla birlikte piyasa da yeşil ışık yeniden yandı. İşte kripto paralarda son durum!

BİTCOİN PSİKOLOJİK DİRENÇTE

Kripto paralarının atası olarak bilinen Bitcoin, yazının yazıldığı sıralarda 49.840 dolardan işlem görüyor. 50 bin dolarlık psikolojik direnç seviyesine ulaşan bitcon,dün akşam saatlerinde 48.800 dolar direncini aştı ve 49.500 dolar seviyesine yükseldi. 49 bin dolarda destek alanı oluşturmuştu. Bitcoin’in artışıyla birlikte alt coinlerde stabil ve ufak bir yükseliş gerçekleşti. Alt coinlerin artması için, Bitcoin’in piyasadaki kapladığı hacmin yani dominansın düşüş göstermesi gerekiyor. Eğer olumsuz bir haber (FUD) gelmediği sürece, alt coinlerde de artışın başlayacağı analistlerden tarafından tahmin ediliyor.

POPÜLER KRİPTO PARALARDA SON DURUM

Ethereum'daki değer kaybı BTC'yi aştı. ETH'nin fiyatı yüzde 1.6 azalarak 3 bin 371 dolara indi. Geçen hafta 1 doların üzerine çıkmakta zorlanan XRP ise yüzde 1.5 değer kaybetti. Ripple şu anda 1.03 dolardan alıcı buluyor.  Dogecoin de XRP'ye benzer tepki gösterdi. Haftasonu 21 centi aşan DOGE yüzde 1.6 değer kaybetti anca 21 centin üzerinde kalmayı başardı. 

ELON MUSK YİNE ALGI PEŞİNDE

Kripto para borsasını uzun süredir manipüle eden Elon Musk, yeni tweetler paylaşmaya devam ediyor. Özellikle Dogecoin‘e büyük bir şöhret kazandıran ve analistleri şaşırtan milyarder, kripto parayı bir yükseltip bir düşürmüştü. Dogecoin’de yaşanan sıçramanın hemen ardından dikkatleri Shiba Inu‘ya çeken Musk, şimdi yeni bir tweet atarak bu kripto paraların yatırımcılarını heyecanlandırdı. Kendini Dogefather ilan eden dünyanın en zengin insanı Musk, bir kullanıcının tweet’ine yanıt verdi. Bu da kripto para takipçilerinin tetikte olması gerektiğini gösterdi. 200 milyar dolar serveti bulunan Elon Musk ise önce Tesla ile ilgili önerilere olumlu dönüş sağladı. Sonraki cümlesinde yarın Floki’nin fotoğrafını paylaşacağını söyledi. Bu olayın ardından sıçrama yaşayan kripto, yüzde 40'a yakın değer kazandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz