Binance’e ihtiyati haciz şoku!

Binance’e ihtiyati haciz şoku!

Binance Türkiye’deki 240 bin doların çalındığını iddia eden Beşir Baran, borsayı icraya verdi. Şirketin Şişli’deki merkez binasına giden icra görevlileri, burada haciz işlemi yaptı. Şirket ise kullanıcının ifade ettiklerinin iddiadan ibaret olduğunu belirtti.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in Türkiye biriminin başı, sistemden dakikalar içinde buharlaşan parayla dertte. Beşir Baran isimli kullanıcının Binance Türkiye hesabına aktardığı 240 bin doların dakikalar içinde yok olduğunu iddia etmişti. Hesaba giriş ve işlem yapmak için iki ayrı telefona gelmesi gereken doğrulama kodlarının gelmediğini öne süren Baran’a karşı şirket ise sistemde bir sorun gözükmediğini ve kullanıcının işlemi kendisinin yapmış olabileceğini açıklamıştı.

İHTİYATİ HACİZ TALEBİNDE BULUNDU

Mağdur Beşir Baran, avukatları aracılığıyla Mersin Tüketici Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. “Şirket hesabındaki paramın güvenliği sağlanamadı. Zarara uğratıldım” diyerek şikayetini dile getiren Baran, ihtiyati haciz talebinde bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme ise yüzde 15 teminat yatırılması şartıyla haciz işlemine onay verdi. Mahkemece belirlenen 36 bin dolar teminatın yatırılmasının ardından mahkemenin verdiği karar dün işleme konuldu.

Mersin 4’üncü İcra Müdürlüğü, Binance Türkiye’nin bağlı olduğu BN Teknoloji A.Ş. inin 40 bankaya haciz müzekkeresi yazdı. Müzekkerede, şirketin banka hesaplarındaki paraya bloke konulması istendi. Yanıt veren 14 bankadan ise kendilerinde şirkete ait para bulunmadığı bilgisi geldi.

Mersin 4’üncü İcra Müdürlüğü’nden İstanbul’a gönderilen talimat yazısına istinaden harekete geçen icra müdürlüğü görevlileri, fiili haciz işlemi için dün şirketin Şişli’deki merkez adresine gitti. Binadaki bazı eşyalara yönelik haciz işlemi yaptı.

“GÜVENLİK PROSEDÜRLERİNE UYGUN”

Binance Türkiye’den konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Şirketimizce yapılan araştırmada; adı geçen müşterinin ‘buharlaştığını iddia ettiği tutarın’ kendi rızasıyla transfer edilmiş olduğunu, bu kişinin şirketimizde bu işlem nedeniyle herhangi hak ve alacağının bulunmadığını; transfer işleminin tamamen kendi bilgisi ve rızasıyla yapıldığı, işlem yapılırken, işlemin gerçekleşmesi için gerekli olan ve sadece müşterinin bildiği bilgilerin kullanıldığı, yine bu işlemlerin müşterinin hakimiyet alanında bulunan araçlar ile yapıldığı ve bütün güvenlik prosedürlerine uygun olarak gerçekleştirildiği anlaşılmış ve bu konuda müşteriye ve ilgili makamlara gerekli bilgiler iletilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

“TAMAMEN HAYALİ BİR FİRMA”

Beşir Baran’ın avukatı Abdullah Acar, “Binance, globalde bilinen güçlü bir marka. Ancak, Türkiye’deki şirketine haciz için gittiğimizde resmen şok geçirdik. Şirketin bir ofisi bile yok. 40 kadar firmanın ‘ortak alan’ olarak ofisi kullandığı bir yerde olduğu ifade edildi. Bir masa bir kasa dahi göremedik. 4-5 saat süren haciz işleminde şirketin tek bir yetkilisini dahi göremedik. Ortak alandaki eşyaları için haciz tutanağı hazırlandı. Şirketin, depo olarak kullandığı 8-10 metrekarelik bir odada 6 bilgisayar bulduk ve onları yeddi emin deposuna kaldırdık. Nerede olduğu belli olmayan tamamen hayali bir firma. Doğrusu karşımızda şeffaf bir firma bulamadık. Bir muhatap bulamadık” şeklinde konuştu.

“İDDİALAR GERÇEK DIŞI”

Hayali firma iddialarını yanıtlayan Binance Türkiye ise “Şirketimiz, yüzlerce çalışanının sağlığına verdiği önemle pandemide uzaktan çalışılması kararı almıştır. Ancak, hukuki sürecin haber alınması akabinde şirket avukatımız adresimize intikal etmiş ve sürece iştirak etmiştir. Bu nedenle ‘Şirketi temsil eden kimsenin bulunmadığı’ iddiası da gerçek dışıdır. Şirketin banka hesaplarının boş olduğu iddiası da tamamen gerçek dışıdır. Zira, ülkemizde çalıştığımız bütün bankalardaki hesaplarımız aktif durumda olup iddiaya konu tutarı fazlasıyla karşılayacak bakiye mevcuttur” sözlerine yer verildi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz