Binance Türkiye’de tüm parası 4 dakikada buharlaştı

Binance Türkiye’de tüm parası 4 dakikada buharlaştı

Kripto para piyasasında son günlerde artan vurgun vakalarına bir yenisi Türkiye’de eklendi. İddiaya göre saldırganlar, Binance’in Türkiye biriminden bir kullanıcının hesabından 4 dakika içinde 240 bin dolar çaldı!

Türkiye’de ve dünyada son aylarda yaşanan irili ufaklı soygunlar hız kesmeden devam ediyor. Dünya’da ve Türkiye’de Liquid, Poly Network, Thodex, Vebitcoin ve Sistemcoin gibi Kripto para borsalarında yaşanan Siber saldırılar ve dolandırıcılık faaliyetleri, kripto para borsaları ile ilgili düzenlemeler yapılması tartışmalarını başlatmıştı. Son olarak Binance Türkiye platformunda işlem yapmak için para yatıran bir kullanıcı, parasının dakikalar içinde yok olduğunu gördü. Şirketle iletişime geçen kullanıcı, bir hırsızlık yaşandıysa onu tespit etmenin imkansız olduğu cevabını alınca soluğu savcılıkta aldı.

240 BİN DOLAR KAYIPLARA KARIŞTI

Yaklaşık 5 aydır Binance Türkiye üzerinden kripto para işlemleri yapan kullanıcı, buraya 240 bin dolar yatırdı. Sisteme giriş için iki ayrı doğrulama kodu girilmesi gereken Binance Türkiye’ye başarılı bir şekilde giriş yapan kullanıcı, yatırdığı paranın TL’ye çevrilmesi için de talimat verdi. Ancak hesabına daha sonra tekrar girdiğinde bütün paranın başka bir cüzdana aktarıldığını gördü. Yalnızca 4 dakika içerisinde 240 bin dolar yok oldu.

SAVCILIĞA BAŞVURUN ÖNERİSİ

Binance Türkiye ekibiyle temasa geçen mağdur kullanıcı, bir e-posta göndererek yaşadığı talihsiz olayı anlattı. Şirketten gelen yanıtta ise çekim işlemi için gerekli doğrulama kodlarının girildiği ve Binance Türkiye üzerinde bir güvenlik açığının bulunmadığı belirtildi. Öte yandan blok zincirde yapılan bir işlemin tersine çevrilemeyeceğinin altını çizen şirket, hedef adresin sahibinin ve çalınan paraları hedef adresten kurtarmanın da mümkün olmadığını aktardı. Şirket ayrıca kullanıcıya savcılığa başvurması için de bir öneride bulundu.

“SORUN BİZDEN KAYNAKLI GÖRÜNMÜYOR”

Konuya ilişkin açıklama yapan Binance Türkiye, “Platform olarak bizim gözümüzde bu işlem kullanıcının hesabından para çekmesi olarak görünüyor. Eğer kullanıcı bu işlemleri kendisi yapmadıysa, e-posta adresi, cep telefonu ya da bilgisayarı bir saldırıya maruz kalmış olabilir. Bu olayda, herhangi bir personelimizin dahlinin olması söz konusu değil. Sorun da bizim sistemimizden kaynaklı görünmüyor” ifadelerine yer verdi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz