Bill Gates’in 'bitcoin' kararsızlığı

Bill Gates’in 'bitcoin' kararsızlığı
NotHaber

Microsoft’un kurucusu, Bitcoin hakkında önce “Sanal suça yardımcı oluyor” dedi. Sonra ise “Zaten biz de parayı dijital hale getiriyoruz” diye konuştu.

Microsoft Kurucusu Bill Gates dün art arda 2 mülakat vererek Bitcoin ve kripto paralarla ilgili konuştu. Gates, The Wall Street Journal’de yayımlanan açıklamasında “Kripto paraların çalışma şekli bazı suçların işlenmesine yardımcı oluyor. Bunun olmaması gerekiyor” diyerek süreçte yasal boşlukların olduğuna dikkat çekti.

Sonrasında ise CNBC televizyonunda canlı yayına katılan Gates, Bitcoin ile ilgili daha ılımlı bir tavır sergiledi. Bitcoin satın almadığını belirterek “Bitcoin’e karşı değilim. Bu konuda tarafsızım. Parayı daha dijital bir hale getirmek ve transfer ücretlerini düşürmek Gates Vakfı’nın gelişmekte olan ülkelerde zaten yaptığı bir şey” diye konuştu.

TESLA’DAN 1.5 MİLYAR DOLAR

Gates’in bu açıklaması zamanlama açısından dikkat çekici. Zira Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk gibi teknoloji dünyasının diğer önemli isimlerinin Bitcoin’e ilgisi gittikçe artıyor. Tesla ocak ayında 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldı. Twitter da bilançosuna Bitcoin eklemeyi düşünüyor.

KENDİ REKORUNU KIRMIŞTI

Öte yandan dün 52.500 doları aşarak yeni tarihi zirvesini gören Bitcoin, bugün 51.000-52.000 dolar aralığında yatay bir seyir izliyor.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz