Bakan Varank MÜSİAD Vizyoner’21 zirvesinde konuştu:

Bakan Varank MÜSİAD Vizyoner’21 zirvesinde konuştu:
NotHaber

“Hiçbir döviz kuru, Türkiye ekonomisinin iktisadi gerçekliğinden daha güçlü değildir” “Temel önceliğimiz, kurda ve fiyatlarda istikrarı sağlamak, öngörülebilirliği daha da artırmaktır. Türkiye ekonomisini her anlamda dışa bağımlılıktan kurtaracak adımları da daha fazla yerli üretimle atacağız” “Yatırım yapmak isteyenin finansmana erişimini kolaylaştıracak bir ekonomik iklimi hâkim kılacağız” “Teknoloji tabanlı girişimciliğe has bir Ulusal Stratejiyi birkaç hafta içinde ilan edeceğiz. Ekosistemle birlikte hazırladığımız bu strateji, girişimciliğe yeni bir ivme kazandıracak iddialı hedefler ve eylemler içeriyor. Türkiye’nin yeni unicornlar çıkarmasını hızlandıracak, ileri aşama girişimler için tasarladığımız Turcorn 100 Programını, Stratejimiz ile birlikte devreye alacağız”

kazandığınızı, hem de temiz şekilde kazandığınızı fark etmeniz gerekiyor. Bu manada MÜSİAD'a çok iş düştüğünü düşünüyorum. Bu girişim sermayesi fonlarını hep beraber daha da büyütelim. Türkiye'deki girişimlerin pırıl pırıl gençlerimizin önünü açalım.”

- “Vakit Türkiye’ye inanma ve geleceğe odaklanma vakti”

Bakan Varank, vaktin Türkiye’ye inanma ve geleceğe odaklanma vakti olduğunu vurgulayarak, “Türkiye’nin 20 yılda elde ettiği büyük birikimin farkında olarak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz.” dedi.

Türkiye’nin 1970’ler, 1980’ler, 1990’larda tekerleri çamura batmış şekilde patinaj halinde olduğunu ifade eden Varank, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AK Parti hükümetleri, bu arabayı düştüğü çukurdan çıkma noktasına getirdi. Şimdi bu araca son desteği verip otobana çıkarma vakti. Artık düzlüğe ulaşmışken son desteği vermemek, aracı kurtarmaya çalışanların moralini bozmak, onları engellemek, bırakıp gitmek büyük vebaldir. Bu araç, eninde sonunda tam gaz yol almaya başlayacak. Bugün ülkesine inanmayanlar, bırakıp bilmediği yollara yaya çıkanlar, Türkiye şahlandığında bu yolda yayan kalırlar. Gelin hep beraber Milli Teknoloji Hamlesine omuz verelim diyorum. Bu güzel programın organizasyonunda emeği geçen herkesi kutluyorum.”

- Vizyoner'21 Girişimcilik Yarışması'nın ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Varank'a konuşmasının ardından MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı tarafından NFT takdim edildi. Açılış konuşmalarının ardından MÜSİAD Vizyoner'21 kapsamında 3 kategoride düzenlenen Girişimcilik Yarışması'nın kazanları da ödüllerine kavuştu. Bakan Varank, ödül takdimi sırasında para ödülünün 2 ile çarpılarak girişimcilerin mutlu edilmesini istedi.

Özgün Ürün" kategorisinin şampiyonu Bilişim Vadisi'nden Saha Robotik (Murat Ayrancı) olurken, "Sınır Tanımayan Ürün" kategorisinde Teknopark İstanbul'dan Çekirdek Ar-Ge (Emin Yücel), "En Çevreci Ürün"de TÜBİTAK Marmara Teknokent'ten (MARTEK) Biriktir projesi (Yağmur Gömürlü) birinciliğe layık görüldü.

Ödül takdimi sırasında Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar İbrahimcioğlu ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mehmet Ali Okur da sahnede hazır bulundu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz