Bakan Muş’tan araç satışı açıklaması: Gerekirse mevzuatı değiştiririz

Bakan Muş’tan araç satışı açıklaması: Gerekirse mevzuatı değiştiririz

Ticaret Bakanı Muş, araç satışlarıyla ilgili ciddi iddiaların olduğunu ve incelemeler sonucunda hukuksuz bir durumla karşılaşılması durumunda mevzuatın değiştirilebileceğini söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ekonomik duruma dair açıklamalarda bulundu. Pandemiden sonra yükselen emtia fiyatları karşısında vatandaşlardan şikayetlerin geldiğini belirten Muş, denetimlerin sürdüğünü söyledi.

“ARAÇ SATIŞLARIYLA İLGİLİ CİDDİ İDDİALAR VAR”

Vatandaşın ÖTV indiriminin ardından araba bulamadığına ilişkin şikayetler geldiğini söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Araç satışlarıyla ilgili ciddi iddialar var, inceleyeceğiz, hukuksuz bir durum varsa gerekirse mevzuatımızı da değiştiririz” dedi.

Bayilerin galerilerle anlaşarak araçları onlara verdikleri yönünde iddialar olduğunu aktaran Muş, “Bunlar iddia. Biz bunu araştırmakla görevliyiz. Bu araç stokta tutulmuşsa, gerçekten galericiye verilmişse, vatandaşa araçlar verilmemişse ve biz bunu tespit edersek yaptırımları çok ağır” ifadelerini kullandı.

Fiyatlara doğrudan müdahale etmenin söz konusu olmadığını hatırlatan Bakan Muş, “Tekelleşmeye ya da hakim noktaya gidecek mekanizmaya müsaade edemeyiz” şeklinde konuştu.

“KAPSAMLI BİR DENETİM YAPIYORUZ”

Fahiş fiyat artışlarına yönelik açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanı Muş, vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine Teftiş Kurulu tarafından denetimlerin yapıldığını, elde edilen verilerin kurul içinde değerlendirildiğini söyledi.

Denetimlerin hemen sonuçlanabilen olaylar olmadığını hatırlatan Muş, “Bütün sistemi inceleme altına aldık. Diğer alanlarla ilgili değerlendirdiğimiz noktalar var. Zincir marketlerle alakalı teftiş kurulu başkanlığı bakıyor. Buradaki artışlara bakıyoruz. Hangi firmada ne kadara gelmiş bakıyoruz” şeklinde konuştu.

Rekabet Kurulu’nun da çeşitli denetimler yaptığını belirten Muş, Onların çalışmasını yürütüyoruz. Arz talep dengesinde izah edilemeyen artışlar var mı bakıyoruz. Çalışmalarımız sürüyor. Birkaç koldan denetimlerimiz sürüyor” dedi.

“İHRACATTA İYİ BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU”

İhracatta iyi bir artışın söz konusu olduğuna işaret eden Ticaret Bakanı, bu durumun büyümeye de etkisinin olduğunu aktardı. İhracatta geleceğe dönük çalışmalara değinen Muş, “İhracat; sabit sermaye artırımları, fabrika açılması ve istihdam demek. Bizim odaklanacağımız hizmet ihracatı, oyun yazılım ihracatı var. Bu alanlar turizm yanında ihracat alanları. Artık hizmet ihracatı ürünlerimizi ön plana çıkaracağız. 2 bin km mesafede ihracat yapıyoruz. Uzak ülkeler için çalışıyoruz artık. En önemli ihracat partnerimiz AB üyesi ülkeler. Türkiye, AB'ye ihracatta kaliteyi ve hızı yakaladı” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz