Bakan Muş: Fiyat artışına gereken yapılır

Bakan Muş: Fiyat artışına gereken yapılır

Ticaret Bakanı Muş, fahiş fiyat artışlarına ilişkin kuralların dışına çıkanlara gereken cezanın verileceğini ve denetimlerin devam edeceğini açıkladı.

Gıdada yaşanan fahiş fiyat artışlarına karşı harekete geçen Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz hafta market ve hallerde denetimlere başlamıştı. Denetimlerin sıklaştırıldığını aktaran Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “Hal denetimleri devam edecek. Şu an çalışmalar devam ediyor. Kuralları aşanlar varsa gereken cezayı alırlar. Burası tanımlı ve kurallı bir alan. O açıdan eğer usulsüzlük varsa gereği yapılır. Organize fiyat artışını tetikleyen ne varsa gereken yapılır” şeklinde konuştu.

BAYİLERDE ARAÇ STOKLANDIĞI İDDİASI

Vatandaşların ÖTV indirimi sonrasında bayilerde yeterli araç bulunmamasına yönelik şikayetlerini değerlendirdiklerini belirten Bakan Muş, “Ticaret il müdürlüklerinin rutin denetimleri mevcut. Ben, rehberlik ve teftiş kurulu başkanlığını da harekete geçirdim. Denetimlerde rehberlik de yapıyoruz ve yanlış varsa düzeltmiş oluyoruz. Vatandaşın şikayetlerini dikkate alıyoruz ve iddiaları değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Peşinen kimseyi suçlu gösteremeyeceklerini ancak iddialardan da haberdar olduklarını söyleyen Muş, “Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa, tespiti halinde bunların çok ağır yaptırımları olacak. Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bu konuda çok netiz” dedi.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz