Bakan Muş: Fırsatçılık yapanlara müsaade etmeyeceğiz

Bakan Muş: Fırsatçılık yapanlara müsaade etmeyeceğiz

Otomobil bayilerinin araç stokladığı şikayetlerinin gündeme gelmesiyle Ticaret Bakanlığı konuya ilişkin denetimlerin başlatıldığını duyurmuştu. Bakan Muş konuya ilişkin yaptığı açıklamada boş bir arsada yüzlerce otomobil tutulduğunun tespit edildiğini açıkladı.

Son günlerde vatandaşın çokça şikayet ettiği konulardan biri olan araç stokçuluğu, geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı’nın da gündemine girmişti. Denetimlerin başlatıldığını açıklayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda stokçuluk faaliyeti yürüttüğü iddia edilen bir bayiye yönelik incelemelerin sürdüğünü duyurdu.

239 ARAÇ TESPİT EDİLDİ

Bir araç bayisinin stokta araç kalmadığını iddia etmesine rağmen bayiye ait boş bir tarla içerisinde yüzlerce otomobili tuttuğuna ilişkin bazı görüntüler sosyal medyada ve haber sitelerinde yer almıştı. Bunun üzerine harekete geçildiğini duyuran Bakan Muş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Bayi tespit edilmiştir. Yapılan ilk incelemede 0 kilometre 239 aracın kiralanmak üzere bekletildiği bilgisi alınmıştır. Söz konusu işlemin muvazaalı ya da usulsüz olup olmadığı detaylı olarak incelenmektedir. Bilindiği üzere ÖTV matrah değişikliği sonrası indirime giren araçların satışıyla ilgili vatandaşlarımızdan gelen şikayetler üzerine bakanlığımıza bağlı rehberlik ve teftiş kurulunu harekete geçirmiştik. Müfettişlerimiz gereken incelemeleri hassasiyetle yürütmektedir.”

"FIRSATÇILIK YAPANLARA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Ayrıca denetimlerin devam edeceğini duyuran Bakan Muş, “Tüm kamuoyuna şunu açıklıkla ifade etmek isteriz ki; arz talep dengesiyle uyuşmayan haksız fiyat artışlarıyla Fırsatçılık yapanlara asla ve asla müsaade etmeyeceğiz. Ticaret Bakanlığı olarak bu konudaki denetimlerimiz sürekli olarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz