Bakan Muş: Afrika ile ticaret hacmimiz 25 milyar doları aştı

Bakan Muş: Afrika ile ticaret hacmimiz 25 milyar doları aştı

Ticaret Bakanı Muş, Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldi. Ticaret Bakanlığı’nda gerçekleştirilen çalışma kahvaltısında, ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için görüş alışverişinde bulunuldu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldi. Ticaret Bakanlığı bünyesinde gerçekleşen çalışma kahvaltısında, ticari ve ekonomik ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına görüş alışverişinde bulunuldu.

36 Afrika ülkesinin Ankara büyükelçilerinin katıldığı toplantı hakkında sosyal medyadan paylaşım yapan Bakan Muş, “Afrika ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle bir araya geldik. Afrika ülkeleriyle ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendirmek için görüş alışverişinde bulunduk” ifadesini kullandı.

AFRİKA’DA KAZAN-KAZAN MODELİ

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2003 yılında 5 milyar 400 milyon dolar olan Türkiye-Afrika ülkeleri arasındaki Ticaret hacminin 2020 yılında Kovid-19 salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştığını bildirdi.

Türkiye’nin 43 Afrika ülkesinde büyükelçiliği ve 26 Afrika ülkesinde ticaret müşavirliği bulunduğunu hatırlatan Muş, Türkiye'nin Afrika ülkeleri ile ekonomik ve ticari ilişkilerine "kazan-kazan" temelinde yaklaştığını da ifade etti.

AFRİKALI BÜYÜKELÇİLER İŞ BİRLİĞİNDEN MEMNUN

Bakan Muş, karşılıklı yatırımların artmasına yönelik olarak girişimcilere yatırım için gerekli altyapının ve ortamın sağlanmasından da memnuniyet duyacaklarını belirtirken, Afrikalı büyükelçiler de Türkiye’nin Afrika’daki varlığından memnun olduklarını belirttiler.

Büyükelçiler ayrıca Türk yatırımları ve Türk ürünlerinin Afrika’da daha çok yer alması ve Afrika menşeili ürün ve hizmetlerin de Türkiye’ye ihraç edilmesi için birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

Öte yandan toplantıda, 21-22 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek 3. Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu’na ilişkin konular da konuşuldu.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz