Bakan Bilgin: Yıl sonunda Türkiye yüzde 10 büyüyecek

Bakan Bilgin: Yıl sonunda Türkiye yüzde 10 büyüyecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Bu yıl sonunda Türkiye yüzde 10 civarında büyüyecek. İddialı bir şey söylüyorum. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor” şeklinde konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) düzenlenen “AFAD ve İl Özel İdareleri Çalışanları Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni”nde konuştu.

“YIL SONUNDA TÜRKİYE YÜZDE 10 BÜYÜYECEK”

Türkiye ekonomisinin hızla büyüdüğüne dikkat çeken Bilgin, “Türkiye, ilk çeyrekte yüzde 7,2, ikinci çeyrekte yüzde 21,7 büyüdü. Efendim 'baz etkisiymiş', birtakım adamlar birtakım hikayeler yazmaya çalışıyorlar. Bu olayı küçültmek için uğraşıyorlar. Sözüm ona bunlar içinde iktisatçılar da var. Evet baz etkisi vardır ama baz etkisini nasıl hesap edecekler. Ben onlara şimdiden buradan söylüyorum, bu yıl sonunda Türkiye yüzde 10 civarında büyüyecek. İddialı bir şey söylüyorum. Türkiye'nin bu büyüme gücü nereden geliyor, üretiminden geliyor. Türkiye; çelik, cevher üretiyor, otomotiv sanayinde çok önemli üretimler gerçekleştiriyor. Her sektörde inanılmaz üretim öyküleri yazıyor” ifadelerini kullandı.

Ekonomik Büyümenin cüzdanlara yansımamasına yönelik eleştirileri yanıtlayan Bilgin, “Yansıyor. Türkiye'nin işçilerinin cebine, sağlık sistemine, tüketim tarzına, eğitimine yansıyor. Türkiye, çok şükür birçok sorunla baş ederek, bu sorunları aşarak yoluna devam ediyor” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR İŞÇİ ARTIK ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞMIYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye’nin üretim gücünün en önemli göstergesinin ihracat olduğunu ve ihracatın 200 milyar doları aştığını söyledi.

Sosyal devletin ürettiği refahı çalışanlarıyla paylaşarak daha fazla güçleneceğini belirten Bilgin, Türkiye’nin gücüne, işçisinin emeğine güvenip inandıklarını vurguladı.

Toplu sözleşmelere ilişkin konuşan Bakan Bilgin, “Biz bugün gururla, alnımız ak çıkıp sizlerle bu sözleşmeyle en düşük ücret alan işçilere 400 lira seyyanen zam yaptıysak bu gücümüzden alarak bunu yaptık. Kamuda çalışan hiçbir işçi artık asgari ücretle çalışmıyor. Bu bizim yaptığımız sözleşmenin neticesi, 4 bin 100 liranın üzerine çıkardık. Asgari ücreti fiilen oraya çıkardık. Dolayısıyla diğer artırımları, yüzdeleri, vesaire hesap ettiğimiz zaman yaklaşık yüzde 35'in üzerinde bir artış oranına ulaştık” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz