Avrupa Merkez Bankası: Kripto paralar da kurallara bağlı olmalı

Avrupa Merkez Bankası: Kripto paralar da kurallara bağlı olmalı

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, kripto paraların da diğer varlıklarla aynı kural ve kaidelere tabi tutulması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Kripto paraların tıpkı geleneksel ekonomik varlıklar gibi belli kurallara ve kaidelere bağlı olması gerektiğini söyledi. Avrupa Parlamentosu tarafından düzenlenen bir yaz kursunda konuşan De Guindos, kripto varlıkların düzenlenmesine ilişkin kimi ülkelerin işleri sıkı tutarken, kimilerininse henüz müdahil olmadığını belirtti.

“YASAL KOŞULLARA UYMALI”

Başkan Yardımcısı Luis De Guindos, kripto paraların kullanımıyla ilgili, “Onları yasaklamazdım. Ancak kripto para mecralarının diğer finansal varlıklarla aynı koşullara uyması ve kara para aklama veya terörün finansmanı ile bağlantılı olabilecek her şeyden uzak durması gerekir.” şeklinde konuştu.

“KRİPTO VARLIKLAR EKONOMİK BİR TEMELE SAHİP DEĞİL”

De Guindos, kripto paralara dair şüpheci tavırlarına devam ederek geleneksel paraların yanında kripto paraların ekonomik bir temele sahip olmadığını söyledi. Kripto varlıkların sahip oldukları takma adlarla yasa dışı amaçlar için rahatlıkla kullanılabileceğini vurgulayan De Guindos, daha önce de kripto paraların değer tekliflerinin kırılganlığı nedeniyle gerçek yatırımlar olmadığını ifade etmişti.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz